• GRAD ZRENJANIN ODLUČIO DA KUPI KUPALIŠTE PESKARA

  ZRENJANIN – Odbornici Skupštine grada Zrenjanina su na današnjem zasedanju, većinom glasova, usvojili odluku o kupovini popularnog zrenjaninskog kupališta Peskara, koje se trenutno nalazi u vlasništvu preduzeća „Intergradnja“, koje je svojevremeno kupilo ovdašnji Građevinsko – industrijski kombinat „Banat“. Kako je navedeno u odluci, pribavljanjem pomenute nepokretnosti Grad bi stekao zemljište u građevinskom području, na atraktivnoj lokaciji, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  GRAD ZRENJANIN ODLUČIO DA KUPI KUPALIŠTE PESKARA

  ZRENJANIN – Odbornici Skupštine grada Zrenjanina su na današnjem zasedanju, većinom glasova, usvojili odluku o kupovini popularnog zrenjaninskog kupališta Peskara, koje se trenutno nalazi u vlasništvu preduzeća „Intergradnja“, koje je svojevremeno kupilo ovdašnji Građevinsko – industrijski kombinat „Banat“.

  Kako je navedeno u odluci, pribavljanjem pomenute nepokretnosti Grad bi stekao zemljište u građevinskom području, na atraktivnoj lokaciji, od neposrednog značaja za turizam, a u cilju poboljšanja uslova života građana i sticanja finansijske koristi za lokalnu samoupravu. Pribavljanje nepokretnosti, istaknuto je u odluci, obavlja se putem neposredne pogodbe, s tim da ugovorena vrednost ove lokacije ne može biti viša od 50 miliona dinara. Postupak neposredne pogodbe, utvrđeno je tom odlukom, sprovodiće tročlana komisija koju čine pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina David Dimkić, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Ivan Dević i zamenik načelnika Gradske uprave Miloš Korolija.

  „Sticanjem ove nepokretnosti Zrenjanin bi trajno došao u posed atraktivne lokacije, te bi nesumnjivo došlo do sticanja neposredne finansijske dobiti za grad“, zaključuje se u odluci.

  Izvestilac po ovoj tački, pravobranilac grada Zrenjanina Goran Rakić, podsetio je na to kolika je posećenost Peskare u letnjim mesecima.

  – To je značajno kupalište za naše sugrađane. Ukoliko bi „Intergradnja“ ostala vlasnik tog prostora, bilo bi sporno da li je firma u stečaju ili blokadi, da li će biti otvoren stečaj nad njom i da li će Peskara biti prodata drugome. Zamislite da zabrane upotrebu kupališta. Gradu je u interesu da omogući svojim sugrađanima osveženje u letnjim mesecima. A kakva će biti ulaganja, da li će to biti neko javno – privatno partnerstvo, ili će Grad uložiti sredstva, to je sad naredni korak. U ovom trenutku interes je grada da pribavi taj lokalitet – ocenio je Rakić.

  Prethodnih godina Grad Zrenjanin je zakupljivao Peskaru, najpopularnije kupalište u ovom delu Banata. GIK „Banat“, odnosno „Intergradnja“, koje je vlasnik zemljišta na kojem se nalazi veštačko jezero, pre nekoliko godina je raspisalo javni oglas za izdavanje u zakup ovog lokaliteta. Turistički centar je uz velike napore, i uz podršku Gradske uprave, dostavio najpovoljniju ponudu i uspeo da eliminiše iz konkurencije čak i nekoliko zainteresovanih beogradskih preduzeća.

  Na pet kilometara od centra Zrenjanina, nastala usled dugogodišnje eksploatacije peska, locirana su tri jezera nazvana „Peskara“. Zbog prirodno čiste vode i atraktivne lokacije, dugi niz godina građani ih koriste za kupanje i rekreaciju, a 2007. godine počelo je plansko uređenje prostora oko najvećeg jezera i privođenje nameni kao gradskog kupališta. 

  Sadašnjem izgledu kupališta prethodili su obimni radovi na čišćenju dna jezera, uređenju obale, nasipanju peska, izgradnji komunalne infrastrukture, postavljanju mobilijara i drugih sadržaja koji su u funkciji boravka nekoliko hiljada kupača, koliko se dnevno okuplja na plaži tokom letnjih meseci. Kupalištem upravlja Turistička organizacija grada Zrenjanina i tokom sezone ovde je prisutna spasilačka služba, a posetioci mogu potražiti osveženje i u nekom od ugostiteljskih objekata.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. „…te bi nesumnjivo došlo do sticanja neposredne finansijske dobiti za grad,“
   „grad“, ili, „Grad“!?
   Pozdrav iz Elemira!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]