• FOTO: Stanarima je rupa na kolovozu preko glave, pred ulazom im je kopao ko je stigao

  Jeste da krpež i trpež kuću drže, ali stanarima Ulice Koče Kolarova 64 u Zrenjaninu krpeži je preko glave, a i trpež ih polako napušta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  FOTO: Stanarima je rupa na kolovozu preko glave, pred ulazom im je kopao ko je stigao
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Na kolovozu ispred njihovog ulaza u Ulici Koče Kolarova 64, a nije bolja situacija ni ispred drugih, kopao je ko je stigao. Kablove je provlačio MTS, cevi su postavljali „Gradska toplana“ i „Vodovod i kanalizacija“, i nakon radova svako je svoje rupe krpio, tek toliko da se kaže da je zakrpljeno.

   

  – Kada završe radove, preduzeća koja su prethodno sve raskopala, bukvalno zakrpe ono što misle da su oni razrovali. Naravno, to se ne dešava u isto vreme, jer se radovi ovde odvijaju godinama. Na kraju, dobijemo ovakav kolovoz kakav je danas. Niti je nivelisano, niti je urađeno kako treba – priča za portal zrenjaninski.com Sonja Babić, upravnica stambene zajednice Koče Kolarova 64.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Služba za katastar nepokretnosti u Zrenjaninu na osmom mestu po uspešnosti

   

  Posle svake ozbiljnije kiše naprave se jezera, dodaje naša sagovornica.

   

  – Da ne govorim da su gotovo svi naneli samo gornji sloj asfalta, a ispod su ostale rupetine. Kako se taj asfalt slaže, pojavljuju se rupe, koje mi onda napunimo kamenjem da neko ne slomi nogu ili da mu ne upadne točak. Posle jednih od mnogobrojnih radova, ostao nam je razbijen svetlarnik koji je bio poklopac za podrum. Šta mislite, da li je to neko popravio? Mi smo stavili lim da neko ne upadne unutra – naglašava Babić.

   

  sonja babić
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Pisali su stanari ovog ulaza nadležnima, a pisali su u njihovo ime i predstavnici mesne zajednice. Međutim, na vidiku ni odgovora ni rešenja.

   

  – Izađe komunalna milicija, konstatuje i prosledi dalje. Razgovarala sam sa svim mogućim inspektorima i ništa. Jedna inspektorka mi je rekla da ovaj deo kolovoza, koji je uništen, nije javna površina. Pitala sam je, ako je to tačno, je l’ možemo da postavimo rampu na ulazu. Naravno, da je javna i naravno da ne možemo – nastavlja Sonja Babić.

   

  Stanarima koji bi želeli da im prostor ispred zgrade izgleda pristojno posebno smeta što taj deo koriste i zaposleni u Turističkoj organizaciji grada Zrenjanina.

   

  – Stvarno nam nije jasno kako im ne smeta i kako ne iskoriste svoj uticaj da nešto poprave. Mi imamo nekoliko parking mesta ispred zgrade i verujte da oni svojim automobilima zauzmu pet – šest. Kad padne sneg, mi očistimo parking, a oni se parkiraju – ističe Sonja Babić.

   

  koče kolarova 64
  Foto: zrenjaninski.com

   

  A baš parking za stanare ovog ulaza dokaz je nezainteresovanosti nadležnih da se brinu o potrebama građana.

   

  – Na parkingu već više od tri godine stoji napušten automobil. Vlasnik je preminuo, a naslednici su se odrekli nasledstva. Tri godine mi pokušavamo da sklonimo ruglo sa parkinga. Prvo nam je inspektor rekao da mora da istekne registracija. Kad je istekla, opet ništa. Na kraju nam je isti inspektor rekao da grad nema mesto gde bi odložio vozila koja nemaju vlasnika. Šta to znači – da je najbolje da ostane na našem parkingu? Em zauzima mesto, em nam trune ispod prozora – kaže Sonja Babić.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Aktuelni oglasi za posao

   

  Stanari su odlučni da reše probleme koji ih tište.

   

  – Kako na mejlove niko ne odgovara i kako se niko ne nalazi da je nadležan, rešeni smo da odemo u Gradsku kuću i sednemo u neku kancelariju, pa da u njoj sačekamo odgovore. Valjda će to uroditi plodom, kad sve ovo do sada nije – završava razgovor Sonja Babić, upravnica stambene zajednice Koče Kolarova 64.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad