• Ekipe „Vodovoda“ neprekidno otklanjale posledice nevremena

  Posledice jakog nevremena koje je u petak zahvatilo Zrenjanin, a za vreme kog je palo više od 80 litara kiše po kvadratnom metru, otklanjane su i tokom vikenda. Velike količine padavina stvorile su značajne probleme u funkcionisanju atmosferske i fekalne kanalizacije, poplavljena je putna infrastruktura, a izazvani su i kvarovi na uličnoj vodovodnoj mreži.   […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ekipe „Vodovoda“ neprekidno otklanjale posledice nevremena

  Posledice jakog nevremena koje je u petak zahvatilo Zrenjanin, a za vreme kog je palo više od 80 litara kiše po kvadratnom metru, otklanjane su i tokom vikenda. Velike količine padavina stvorile su značajne probleme u funkcionisanju atmosferske i fekalne kanalizacije, poplavljena je putna infrastruktura, a izazvani su i kvarovi na uličnoj vodovodnoj mreži.

   

  Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ od petka uveče nalazile su se na terenu i neprekidno su otklanjale posledice nevremena. Tom prilikom bila su angažovana sva raspoloživa sredstva – specijalizovana vozila za odgušenje kanalizacije, mobilne pumpe, vozila i mehanizacija, a u svakom trenutku je na terenu bilo i više od 50 radnika preduzeća. Paralelno su se otklanjali i manji kvarovi nastali na vodovodnoj mreži.

   

  – Registrovan je veći kvar na mreži u naselju 4. juli, sa obilnim izlivanjem vode. Da bi se sprečilo curenje vode u većim količinama i mogućnost ugrožavanja objekata i vozila u neposrednoj blizini, prekinuto je vodosnabdevanje u jednom delu tog gradskog naselja. Naše ekipe su, uz upotrebu teške mehanizacije, sanirale kvar, posle čega je obezbeđeno uredno vodosnabdevanje – naveo je rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Siniša Gajin.

   

  Radove je dodatno otežavala infrastruktura, odnosno kablovi drugih preduzeća, kao i razgranato korenje drveta ispod kog se nalazilo samo mesto kvara. Kvar je uspešno saniran, bez oštećenja kablova, a uz značajne napore radnika preduzeća sačuvano je i stablo drveta.

   

  – Završetkom radova na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u Melenačkoj ulici, i neposredno pre toga u naselju 4. juli, završeni su svi radovi na sanaciji štete na vodovodnoj mreži izazvane snažnim nevremenom koje je pogodilo naš grad. Zahvaljujući velikom zalaganju i stručnosti naših ekipa, vodosnabdevanje na teritoriji celog grada je stabilno i uredno – istakao je Gajin.

   

  Posledice jakog nevremena
  Foto: Zoran Bogaroški

   

  Radnici „Vodovoda“ uklanjali su vodu i sa kolovoza. Prvo se intervenisalo u bolnici i u njenoj neposrednoj okolini, zatim na svim ključnim crpnim stanicama za prikupljanje otpadnih voda, onda na ključnim saobraćajnicama, kao što su nadvožnjak, magistrala i putevi prioritetnog značaja, a potom i u ulicama i na mestima gde je došlo do najvećeg zadržavanja atmosferskih voda i gde su problemi u funkcionisanju kanalizacione mreže bili najveći.

   

  – U subotu su tri ekipe uklanjale vodu sa putnih površina u Prvomajskoj, Konstantina Danila, Uroša Predića, kod Nove pijace, Šećerane, kod Medicinske škole, i u popodnevnim časovima uklonjena je sva nagomilana atmosferska voda sa svih saobraćajnica u gradu. Takođe, u potpunosti su osposobljene sve crpne stanice preduzeća za prikupljanje otpadnih voda, pa je gotovo u potpunosti očišćena i prohodna kompletna atmosferska i otpadna kanalizaciona mreža – saopštio je Gajin.

   

  Nakon završetka tih radova, ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ nastavile su da odgušuju kanalizacione mreže i uklanjaju atmosferske vode na osnovu prijava korisnika i nastaviće sa tim aktivnostima do potpunog rešavanja prijavljenih problema.

   

  Svi korisnici koji uoče probleme u funkcionisanju kanalizacione mreže prouzrokovane nevremenom o tome mogu obavestiti „Vodovod i kanalizaciju“ na telefon dispečerske službe 023/534-097.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad