• „Drago projekt“ radi projektnu dokumentaciju za sanaciju gradske deponije

  Projektnu dokumentaciju za zatvaranje i potpunu sanaciju, odnosno remedijaciju gradske deponije u Zrenjaninu uradiće firma „Drago projekt“ iz Beograda.   Ova firma bila je jedini učesnik i ponuđač na tenderu, koji je raspisala Gradska uprava Zrenjanin.   Ugovorena vrednost posla je 14,3 miliona dinara sa PDV-om.   PROČITAJTE JOŠ: Izdaje se veći magacinski prostor, na […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Drago projekt“ radi projektnu dokumentaciju za sanaciju gradske deponije

  Projektnu dokumentaciju za zatvaranje i potpunu sanaciju, odnosno remedijaciju gradske deponije u Zrenjaninu uradiće firma „Drago projekt“ iz Beograda.

   

  Ova firma bila je jedini učesnik i ponuđač na tenderu, koji je raspisala Gradska uprava Zrenjanin.

   

  Ugovorena vrednost posla je 14,3 miliona dinara sa PDV-om.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Izdaje se veći magacinski prostor, na sjajnoj lokaciji u gradu (Foto)

   

  Na sajtu firme kojoj je poverena izrada projekta za ovaj veliki posao piše da je „Drago projekt“ specijalizovano preduzeće koje se bavi projektovanjem, inženjeringom, konsaltingom i izvođenjem radova u oblasti vodosnabdevanja, tretmana otpadnih voda i ekologije. Osnovano je 1992. godine.

   

  Projekat bi, inače, trebalo da ponudi rešenje za deponiju koja se nalazi na oko pet kilometara od centra Zrenjanina i zauzima površinu od 20 hektara, od čega je otprilike polovina prekrivena smećem.

   

  Postojeća gradska deponija se koristi za odlaganje smeća sa područja grada već četvrt veka. Zapravo je u pitanju smetlište, s obzirom na to da od 1986. služi za nesanitarno deponovanje pomešanog komunalnog otpada. Prilikom dovoženja na deponiju ne evidentira se vrsta i količina dovezenog materijala. Na deponiji završi celokupan komunalni otpad, zajedno sa opasnim otpadom iz domaćinstva, kao i neopasni industrijski otpad.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Takođe, deponija nije obezbeđena od filtriranja takozvanih procednih i ocednih voda kroz slojeve zemljišta, te se može ugroziti kvalitet podzemnih voda. Na deponiji ne postoji ni sistem biotrnova za otplinjavanje deponijskih gasova, kao ni njihovo sakupljanje, te može doći do pojava spontanih požara, što se u prethodnom periodu i događalo.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad