• Čak 47 ulica dobija nazive, jedna će poneti ime Diane Budisavljević

  Pred odbornicima zrenjaninskog lokalnog parlamenta naći će se rešenje o utvrđivanju naziva ulica na teritoriji grada Zrenjanina.   Ukoliko rešenje bude usvojeno na sednici Skupštine grada Zrenjanina, koja je zakazana za sutra, brojne ulice u gradu i okolnim selima, koje do sada nisu imale zvanične nazive, dobiće nova imena.   Podsetimo, republička vlast je svojevremeno […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Čak 47 ulica dobija nazive, jedna će poneti ime Diane Budisavljević

  Pred odbornicima zrenjaninskog lokalnog parlamenta naći će se rešenje o utvrđivanju naziva ulica na teritoriji grada Zrenjanina.

   

  Ukoliko rešenje bude usvojeno na sednici Skupštine grada Zrenjanina, koja je zakazana za sutra, brojne ulice u gradu i okolnim selima, koje do sada nisu imale zvanične nazive, dobiće nova imena.

   

  Podsetimo, republička vlast je svojevremeno izradila regionalni projekat pod nazivom „Ažuriranje adresnog registra u Republici Srbiji“. To je urađeno s ciljem da svaka ulica u Republici Srbiji dobije naziv i da svaka kuća dobije kućni broj. S tim u vezi je Republički geodetski zavod izradio elaborat za svaku lokalnu samoupravu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Čitaoci pitaju: Zašto je ograđen prostor oko škole “9. maj”

   

  Nakon toga je Komisija za utvrđivanje naziva ulica i trgova grada Zrenjanina utvrdila predloge naziva ulica prema pomenutom elaboratu. Učinila je to uz pomoć svih mesnih zajednica. U međuvremenu je pribavljeno i pozitivno mišljenje nacionalnih saveta mađarske, rumunske i slovačke nacionalne manjine, kao i gradskog Saveta za međunacionalne odnose.

   

  Naposletku je Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međunarodnu regionalnu saradnju i lokalnu samoupravu dao saglasnost Skupštini grada na usvajanje ovog rešenja.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Prema rešenju koje će se naći pred odbornicima, a u koje je portal zrenjaninski.com imao uvid, nove nazive dobiće 16 gradskih ulica, koje do sada nisu imale imena. Te ulice će nositi imena Junaka Tibora Cerne, Spomenka Gospića, Diane Budisavljević, Kaplara Momčila Gavrića… Osim imena istorijskih ličnosti, ulice koje su do sada označavane samo brojevima nosiće i nazive kao što su Ritska, Lipova, Voćarska, Ratarska, Kanalska, Ribolovačka, Ulica Dudova, Okanjska, Žetelačka i Pčelarska.

   

  Nove nazive dobiće i 31 ulica u Aradcu, Elemiru, Ečki, Orlovatu, Perlezu, Stajićevu, Tomaševcu i Čenti.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

   1. Za vodu će da izglasaju da nazivi ulica moraju biti prikazani na pravouganom obliku sa plavom pozadinom. SNS glodari…

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad