• Budite oprezni ako prolazite pored zgrade stare Specijalističke poliklinike

  Čim zaduva jači vetar, kako je to bilo ovih dana, kretanje ispred zgrade stare Specijalističke poliklinike u Zrenjaninu nije potpuno sigurno. Zato je jedna strana objekta opasana zaštitnom ogradom na kojoj je istaknuto obaveštenje građanima da – padaju oluci.   Limeni krov, opet zbog vetra, obrušio se polovinom novembra 2019. godine. Tada je poliklinika nekoliko […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Budite oprezni ako prolazite pored zgrade stare Specijalističke poliklinike

  Čim zaduva jači vetar, kako je to bilo ovih dana, kretanje ispred zgrade stare Specijalističke poliklinike u Zrenjaninu nije potpuno sigurno. Zato je jedna strana objekta opasana zaštitnom ogradom na kojoj je istaknuto obaveštenje građanima da – padaju oluci.

   

  Limeni krov, opet zbog vetra, obrušio se polovinom novembra 2019. godine. Tada je poliklinika nekoliko dana bila zatvorena za pacijente, dok krov nije saniran.

   

  Da je objekat stare Specijalističke poliklinike u veoma lošem stanju, zna se odavno.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Očekuju vas prijatna iznenađenja u svim Gomex trgovinama!

   

  Nekoliko meseci pre nego što se krov obrušio, Grad Zrenjanin je pokrenuo proces sanacije objekta u kom su smešteni centralna laboratorija Doma zdravlja, kao i dve ambulante.

   

  Polovinom 2019. godine na javnom tenderu izabrane su arhitektonske firme iz Novog Sada, Ade i Beograda, specijalizovane za izradu projekata za zdravstvene ustanove, koje su se obavezale da za 25 dana izrade tehničku dokumentaciju potrebnu za sanaciju zgrade.

   

  Izradu dokumentacije, koja je koštala blizu šest miliona dinara, trebalo je da plati grad, a za sanaciju je planirano da se konkuriše kod republičkih fondova.

   

  Šta se dogodilo sa ovim planovima, nije poznato. Već u proleće 2020. stigla je korona i o sanaciji zgrade više se nije govorilo.

   

  specijalistička poliklinika

   

  Građena pre više od pola veka

   

  Zgrada stare Specijalističke poliklinike građena je pre više od pola veka, namenski za potrebe zdravstva. Ukupno ima 4.882 kvadrata. U lošem stanju su krov, oluci, stolarija, podovi.

   

  Poslednji, treći sprat, odnosno potkrovlje, zbog lošeg stanja nije u funkciji, odnosno ispražnjen je.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Zbog duga prema JKP „Čistoća i zelenilo“ ženi iz Ečke zaplenili dvosed

   

  Pre nešto više od godinu dana, Zavod za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin je objavio da je stara Specijalistička poliklinika stavljena u režim prethodne zaštite.

   

  Prema mišljenju istoričara arhitekture, zgrada građena pre pola veka poseduje arhitektonsku vrednost zbog čega zaslužuje da bude pod zaštitom države.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. Budite vi oprezni kada setate sirim centrom Zrenjanina i molite boga da vam nesto ne padne na glavu

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad