• Broj ekonomski neaktivnog stanovništva u Zrenjaninu daleko nadmašuje broj aktivnog

  Zrenjanin se, prema podacima o ekonomskoj aktivnosti stanovništva, koje je nedavno objavio Republički zavod za statistiku, kao konačne rezultate popisa stanovništva od prošle godine, uklapa u sliku Srbije. Naime, broj ekonomski neaktivnog stanovništva daleko nadmašuje broj aktivnog.   Od ukupno 105.722 stanovnika na teritoriji grada Zrenjanina, što uključuje i sela na ovom području, radno aktivno […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Broj ekonomski neaktivnog stanovništva u Zrenjaninu daleko nadmašuje broj aktivnog

  Zrenjanin se, prema podacima o ekonomskoj aktivnosti stanovništva, koje je nedavno objavio Republički zavod za statistiku, kao konačne rezultate popisa stanovništva od prošle godine, uklapa u sliku Srbije. Naime, broj ekonomski neaktivnog stanovništva daleko nadmašuje broj aktivnog.

   

  Od ukupno 105.722 stanovnika na teritoriji grada Zrenjanina, što uključuje i sela na ovom području, radno aktivno je 46.510. Od tog broja, 40.177 je zaposleno a 6.333 nezaposleno.

   

  PROČITAJTE JOŠ: City shop obogatio ponudu: Očaravajući srebrni nakit na dobro poznatom mestu! (Foto)

   

  Mnogo je brojniji kontigent radno neaktivnog stanovništva. U Zrenjaninu je radno neaktivno 59.212 stanovnika.

   

  Od toga je 14.816 dece mlađe od 15 godina, a 6.442 učenika i studenta. U kategoriju ekonomski neaktivnog stanovništva ulazi i 26.799 penzionera.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Takođe, u ovu kategoriju spadaju i oni sa prihodima od imovine ili investicija, zatim građani koji se bave proizvodnjom dobara za potrebe svog domaćinstva, oni koji obavljaju neplaćene kućne poslove u svom domaćinstvu, kao i ostala lica. Takvih je ukupno 11.155 na teritoriji grada Zrenjanina.

   

  Grad dodeljuje bespovratna sredstva za ekonomsko osnaživanje mladih

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad