• ANKETA: Pitali smo sugrađane da li u gradu ima dovoljno zelenila – dobili smo ove odgovore

  Informativni portal zrenjaninski.com je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici sproveo novu anketu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ANKETA: Pitali smo sugrađane da li u gradu ima dovoljno zelenila – dobili smo ove odgovore
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Pitali smo naše čitaoce i sugrađane da li u Zrenjaninu ima dovoljno zelenila?

   

  Na ovo pitanje dobili smo 253 odgovora, a u nastavku pročitajte neke od njih.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Većina lekara u proseku potroši oko 40 odsto radnog vremena na papirologiju

   

  – Nema dovoljno parkova! Cela Vojvodina vapi za drvećem. Zato i nemamo dovoljno padavina. Poznato je da drveće privlači kišu. Da ne pominjemo što uzima ugljen-dioksid i oslobađa kiseonik. Nadam se da naši urbanisti sem zgrada planiraju i parkove.

   

  – Nema ga ravnomerno. Neka naselja još imaju sreće da ga imaju, međutim, ponovo gledam danas kako se seku stara zdrava raskošna stabla, na primer na jezeru kod suda. To su stabla pedesetogodišnja! Toliko treba da poraste i sazri, pravi smo zlotvori. Pohvalno je što se u Gundulićevoj pravi parking, ali oko starih stabala, i ne seku se. Znači, može i tako (ako već mora da se betonira).

   

  – Uvek može više.

   

  – Zelenila nikad nije previše, što više to bolje, a o vodi da ne pričamo, ali to je za nas samo san neostvareni. Ako se ništa ne uradi, čemu onda ove priče.

   

  – Kada nekoga volite, onda mane ne vidite. Ja obožavam Zrenjanin i živim u delu grada gde ima puno zelenila i lep održavani park.

   

  – Nema, još parkova nam treba, klupe i moderna dečja igrališta… Zeleno polje nema ništa zglavno da prošetaju ljudi na izlazu prema Kleku, Lazarevu… Nema ništa.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ne postoji ništa bolje od svežeg povrća iz sopstvene bašte

   

  – Mene duša boli što su posečene lipe u centru. Em je imalo lepu hladovinu, a sad bi divno mirisalo. I pored crkve isto, i kod stare pijace. Taman stablo formira krošnju, nekome padne na pamet da sve to poseče.

   

  – Čitam i došla sam do zaključka na osnovu 250 komentara da nema dovoljno zelenila, hladovine, drveta nigde. A sada novo pitanje za iste. Kada ste poslednji put zasadili drvo? Da se razumemo, slažem se sa svima vama da nema dovoljno zelenila.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad