• SPECIJALITETI PIVNICE „ČETIR’ KONJA DEBELA“

  Obroke za vas predlaže kuvar Predrag Taneski

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Zrenjaninska Pivnica „Četir’ konja debela“ nadaleko je poznata po svojoj kuhinji – pre svega po barenoj kolenici, a u poslednje vreme i po odličnim bavarskim kobasicama.

  Uz dobre kobasice ide dobro pivo - Predrag Taneski
  Uz dobre kobasice ide dobro pivo – Predrag Taneski

  U kuhinji Pivnice zatekli smo kuvara Predraga Taneskog. Peki je iz čuvene zrenjaninske porodice poslastičara Cvetanović. Iako su mu svi rođaci poslastičari, Peki se odmetnuo u kuvare. Kuva već dve decenije, voli da kuva sve, pravi je majstor za roštilj, a po odličnim ćevapima i mešanom mesu znaju ga mnogi Zrenjaninci.

  Za čitaoce portala „Zrenjaninski“ Predrag Taneski preporučuje bavarske kobasice.

  – Ove se kobasice prave po tradicionalnoj recepturi i malo su pikantnije u odnosu na druge – objašnjava Peki. – Sa bavarskim kobasicama odlično se slaže domaći ajvar, senf, crveni luk… I, naravno, kobasice obavezno idu uz odlično pivo, a gde ima boljeg piva nego u Pivnici.

  Kolenica se služi i u salati
  Kolenica se služi i u salati

  Još jedan specijalitet po kom je Pivnica poznata je barena kolenica. Sada se služi i narezana na kockice kao salata. Gosti često traže barenu kolenicu i ren – to se nekako ne razdvaja.

  A ukoliko gosti žele da se zaslade, u Pivnici preporučuju palačinke.

  – Palačinke pravimo sa eurokremom, sladoledom, domaćim džemom, a naš specijalitet su one sa medom – veli Predrag Taneski.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Gastro kutak