• Upućen poziv za procenu vrednosti imovine preduzeća „Pile&co“ iz Žitišta

  Stečajni upravnik Miloš Đekić uputio je javni poziv proceniteljskim kućama da do 24. marta dostave svoje ponude za procenu vrednosti imovine žitištanskog preduzeća „Pile&co“ u stečaju, saznaje portal zrenjaninski.com.   Naznačajniju imovinu čine objekti i zemljište u katastarskoj opštini Begejci, kao i oprema i inventar. Procenitelji treba da utvrde vrednost te imovine, kako bi se […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Upućen poziv za procenu vrednosti imovine preduzeća „Pile&co“ iz Žitišta

  Stečajni upravnik Miloš Đekić uputio je javni poziv proceniteljskim kućama da do 24. marta dostave svoje ponude za procenu vrednosti imovine žitištanskog preduzeća „Pile&co“ u stečaju, saznaje portal zrenjaninski.com.

   

  Naznačajniju imovinu čine objekti i zemljište u katastarskoj opštini Begejci, kao i oprema i inventar. Procenitelji treba da utvrde vrednost te imovine, kako bi se stvorili uslovi za prodaju stečajnog dužnika, odnosno unovčila imovina firme „Pile&co“. Najbolju ponudu procenitelja odabraće Odbor poverilaca.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Nekretnine u Zrenjaninu: Vlasništvo nad nepokretnošću kao teško dostižan san

   

  Stečaj u pomenutom preduzeću je, na zahtev „Jug kompani“ iz Prokuplja, otvoren oktobra prošle godine pred Privrednim sudom u Zrenjaninu. Ovaj slučaj je zanimljiv po nekoliko osnova.

   

  Na istoj adresi tri firme

   

  Sedište preduzeća „Pile&co“ nalazi se na adresi Topolovački put bb. Na ovoj adresi je registrovana i nekada čuvena kompanija „Agroživ“, ali i društvo sa ograničenom odgovornošću „Pile&Pile“, u kojem je takođe pokrenut stečajni postupak.

   

  U zahtevu za pokretanje stečajnog postupka, „Jug kompani“ je navela da prema stečajnom dužniku ima neizmirena novčana potraživanja u iznosu od 111.153 dinara. Takođe i da je poslovni račun dužnika u neprekidnoj blokadi od 4. februara 2022. godine. Kako je navedeno u sudskom rešenju, „Pile&co“ je, prema izveštaju Narodne banke Srbije, na dan otvaranja stečaja imao neizmirene obaveze u ukupnom iznosu od 1.214.484 dinara. Utvrđeno je i da je trajno nesposoban za plaćanje.

   

  Na sajtu Agencije za privredne registre piše da je „Pile&co“ osnovano 4. avgusta 2021. godine i da je direktor firme Saša Stojanović. On se vodi i kao zakonski zastupnik preduzeća „Pile&Pile“. Zanimljivo je da je i ova druga firma osnovana istog dana, a da je predlog za otvaranje stečaja u njoj takođe podnela „Jug kompani“ iz Prokuplja, navodeći da je sa preduzećem iz Žitišta bila u poslovnom odnosu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Plan je da se podzemno skladište gasa Banatski Dvor proširi na susedno polje Čestereg

   

  Naime, „Jug kompani“ je pružila usluge gletovanja i krečenja. Na osnovu toga je sredinom januara 2021. godine izdala račun na iznos od 109.386 dinara, koji joj preduzeće „Pile&Pile“ nije platilo. U obrazloženju predloga o pokretanju stečaja je navedeno i da je račun druge žitištanske firme u blokadi 229 dana i da je zbog toga trajnije nesposobna za plaćanje.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija

  Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

  Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]