• U ZRENJANINU JAVNA RASPRAVA O NOVOM ZAKONU

  ZRENJANIN – Nacrt Zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanje usaglašenosti, predstavljen je danas u Zrenjaninu, prvom od tri grada u Srbiji, u kojima će biti organizovana javna rasprava o ovom zakonskom tekstu.     Skupu, koji su organizovali Ministarstvo privrede, Privredna komora Srbije i Grada Zrenjanin, prisustvovao je i Aleksandar Starčević, vršilac dužnosti […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U ZRENJANINU JAVNA RASPRAVA O NOVOM ZAKONU

  ZRENJANIN – Nacrt Zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanje usaglašenosti, predstavljen je danas u Zrenjaninu, prvom od tri grada u Srbiji, u kojima će biti organizovana javna rasprava o ovom zakonskom tekstu.

   

  javna rasprava
  Otvaranje skupa

   

  Skupu, koji su organizovali Ministarstvo privrede, Privredna komora Srbije i Grada Zrenjanin, prisustvovao je i Aleksandar Starčević, vršilac dužnosti pomoćnika ministra u Ministarstvu privrede, zatim Jovan Petrović, Nikola Mirković i Tanja Petrović iz Ministarstva privrede, predstavnici Regionalne privredne komore u Zrenjaninu, kao i privrednici iz regiona.

   

  Javnu raspravu otvorio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je poželeo dobrodošlicu svim učesnicima, izražavajući zadovoljstvo što je Zrenjanin prvi grad u Srbiji u kojem se rasprava organizuje.

  javna rasprava

   

  -Zahvalan sam ljudima iz Ministarstva privrede što su procenili da Zrenjanin može da bude dobar domaćin ovoj javnoj raspravi. Dobro je da nisu javne rasprave samo u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, već i u gradovima kao što je Zrenjanin. Siguran sam da će današnji rad biti uspešan i da će biti dosta i pitanja i sugestija – istakao je Janjić, podsećajući da je Zrenjanin više puta nagrađivan u domenu privlačenja investicija i investitora i da je proglašen za jedan od najpoželjnijih gradova za investicije a  zrenjaninska slobodna zona za jednu od osam najboljih lokacija u svetu, po start up podršci.

   

  O ciljevima javne rasprave više je govorio Aleksandar Starčević, vršilac dužnosti pomoćnika ministra u Ministarstvu privrede.

   

  -Cilj javne rasprave je da se predstavio novi zakon. U pitanju je sistemski zakon koji reguliše oblast plasmana proizvoda na tržištu, sa tehničkim definisanjem samih proizvoda i postupaka kojima se ti tehnički zahtevi kontrolišu u praksi. Krajnji cilj je obezbeđivanje usaglašavanja naših proizvoda sa međunarodnim standardima i propisima, pre svega propisima Evropske unije, jer težimo hramonizaciji i učlanjenju u EU– istakao je Starčević.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija