• Struju su najviše štedela domaćinstva u ovim gradovima: Da li je i Zrenjanin na spisku?

    Pravo na popust zbog uštede električne energije u oktobru ove godine je ostvarilo 1.870.469 domaćinstava, saopštila je Elektroprivreda Srbije.   Najveći popust od 40 odsto dobilo je 30 odsto domaćinstava, dok je za 12 odsto korisnika račun manji za 20 odsto.   PROČITAJTE JOŠ: BLACK FRIDAY U MERIDIANU: Registruj se i besplatno dobijaš 4.000 DINARA […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Struju su najviše štedela domaćinstva u ovim gradovima: Da li je i Zrenjanin na spisku?

    Pravo na popust zbog uštede električne energije u oktobru ove godine je ostvarilo 1.870.469 domaćinstava, saopštila je Elektroprivreda Srbije.

     

    Najveći popust od 40 odsto dobilo je 30 odsto domaćinstava, dok je za 12 odsto korisnika račun manji za 20 odsto.

     

    PROČITAJTE JOŠ: BLACK FRIDAY U MERIDIANU: Registruj se i besplatno dobijaš 4.000 DINARA i 4.000 SPINOVA!

     

    – Popusti su između ostalog i podsticajna mera za građane kako bi se odgovorno odnosili prema električnoj energiji i racionalno je trošili. Time ne samo da štedimo već i unapređujemo energetsku efikasnost. Prve uštede domaćinstava već su evidentirane na oktobarskom računu. Od ukupno 3.201.628 domaćinstava koja su mogla da ostvare uštedu, više od 58 odsto smanjilo je potrošnju struje za više od 5 odsto u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine – rekao je prvi čovek Elektroprivrede Srbije Dušan Živković i podsetio da su iznosi popusta uvećani u odnosu na prošlu godinu.

     

    Prema njegovim rečima, najviše su štedeli građani u Beogradu, Subotici, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Smederevu. Zrenjanin se ovog puta nije našao na tom spisku.

     

    Dodatni popust ove godine je i umanjenje od 5 odsto ukoliko domaćinstva korišćenje električne energije u nižoj tarifi uvećaju za 5 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine. Tu pogodnost ostvarilo je 374.579 domaćinstava, odnosno 11 odsto.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Osim što su građani ostvarili popust za racionalno korišćenje električne energije, ukupna potrošnja domaćinstava manja je za 8,75 odsto u odnosu na oktobar 2022. godine, odnosno 20,16 odsto u odnosu na oktobar 2021. godine.

     

    https://www.zrenjaninski.com/grad/odgovor-na-tekst-dom-sindikata-presao-u-vlasnistvo-grada-i-dobija-novu-namenu/

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija