• STATISTIKA: Pad industrijske proizvodnje

  U prva četiri meseca ove godine

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Industrijska proizvodnja u srednjem Banatu, u periodu od januara do aprila, bila je manja za 6,5 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, dok je, gledajući prosek iz 2014. manja za 2,8 odsto, saopštila je Regionalna privredna komora u Zrenjaninu.

  Zabeležen rast proizvodnje energije
  Zabeležen rast proizvodnje energije

  Samo u aprilu industrijska proizvodnja u srednjobanatskom regionu bila je manja za 6 odsto od ostvarenog nivoa u četvrtom mesecu prošle godine.

  – Industrijska proizvodnja u periodu januar – april povećana je u odnosu na prethodni mesec, odnosno za mart, za skromnih 0,3 odsto, zahvaljujući rastu proizvodnje energije za 1,1 odsto i prerađivačke industrije od 0,1 odsto. U okviru prerađivača zabeležen je rast u proizvodnji hemikalija i hemijskih proizvoda od 2,7 odsto i proizvodnji metalnih proizvoda, osim mašina, od 3,2 odsto, dok su podbačaj u odnosu na mart ostvarili proizvođači prehrambenih proizvoda u visini od 3,9 odsto – objašnjava ekonomista Momčilo Nikolčić iz Regionalne privredne komore Zrenjanin.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija