• Šinvoz planira izgradnju novog pogona, potreba za novom radnom snagom je stalna

  Dva elektromotorna voza, koja su bila na remontu u zrenjaninskoj fabrici za proizvodnju i remont šinskih vozila „Šinvoz“, isporučena su „Srbija vozu“, a još tri će biti  završena do decembra.   – Očekujemo da dobijemo posao remonta još dva voza za „Srbija voz“, a u planu su novi poslovi, tako da je, što se tiče […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Šinvoz planira izgradnju novog pogona, potreba za novom radnom snagom je stalna

  Dva elektromotorna voza, koja su bila na remontu u zrenjaninskoj fabrici za proizvodnju i remont šinskih vozila „Šinvoz“, isporučena su „Srbija vozu“, a još tri će biti  završena do decembra.

   

  – Očekujemo da dobijemo posao remonta još dva voza za „Srbija voz“, a u planu su novi poslovi, tako da je, što se tiče pogona za remont, obezbeđen kontinuitet u radu, što je za preduzeće izuzetno važno. U početnim smo pregovorima sa Gradom Beogradom, koji planira da proširi neke linije i obnovi vozove koje smo mi remontovali 2010. i 2011. godine, tako da verujem da će nam kapaciteti pogona za remont biti dugoročno uposleni – kaže za portal zrenjaninski.com direktor „Šinvoza“ Radomir Miljuš.

   

  Što se tiče programa proizvodnje komponenti za „Bombardier“, serijska proizvodnja krovova za vozove je počela, i očekuje se da do kraja godine budu isporučivana četiri krova nedeljno. Takođe, ugovorena je i proizvodnja kabina, za istog naručioca.

   

  – Proširujemo asortiman delova proizvoda za auto industriju. Očekujemo isporuku novih mašina i opreme za tu vrstu proizvodnje, za koju smo potpisali dugogodišnji ugovor. Takođe, moramo adaptirati i deo pogona za ove namene, od oko 2.000 kvadrata za linije krovova za drugi tip vozova. U ovom trenutku se rade alati i adaptira pogon kako bi proizvodnja mogla da počne naredne godine – dodaje Miljuš.

   

  Radomir Miljuš
  Direktor „Šinvoza“ Radomir Miljuš

   

  Trenutno je u „Šinvozu“ zaposleno 300 radnika, a potreba za novom radnom snagom je stalna.

   

  – Imamo stalno otvorene konkurse za sve nivoe, od bravara, zavarivača, poslovođa, inženjera… Imamo i sopstvenu učionicu za obuku zavarivača. U fabrici radi 65 visokoobrazovanih stručnjaka, od kojih su 80 odsto inženjeri elektro i mašinske struke. Radnici svih profila tek će nam trebati, jer planiramo izgradnju novog pogona na 18.000 kvadrata. Trenutno smo u fazi konverzije zemljišta, koju koči restitucija jedne male parcele, ali verujemo da će i to uskoro biti rešeno – naglašava Miljuš.

   

  Kako bi obezbedili da i u narednim godinama imaju kvalitetnu radnu snagu, u „Šinvozu“ su se uključili u dualni sistem obrazovanja.

   

  – Imamo ugovor sa Tehničkom školom, čiji će đaci kod nas raditi praksu. Tako će imati priliku da osim teorije u školi savladaju i praktični deo posla u fabrici i da se, na kraju, u njoj i zaposle – objašnjava Miljuš.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija