• Rakija od šljive Milutina Krstajića dobila nacionalni žig „Čuvarkuća“

    Rakija od šljive Milutina Krstajića, vlasnika firme „SIL 3“ iz Banatskog Karađorđeva, ponosni je nosilac žiga „Čuvarkuća“ Privredne komore Srbije. To je oznaka koju dobijaju samo proizvodi potpuno domaćeg porekla. Ovo je, inače, prva „Čuvarkuća“ u srednjobanatskom regionu.   – Ponosan sam na ovaj žig, iako sam, moram da priznam, već navikao da za svoje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Rakija od šljive Milutina Krstajića dobila nacionalni žig „Čuvarkuća“

    Rakija od šljive Milutina Krstajića, vlasnika firme „SIL 3“ iz Banatskog Karađorđeva, ponosni je nosilac žiga „Čuvarkuća“ Privredne komore Srbije. To je oznaka koju dobijaju samo proizvodi potpuno domaćeg porekla. Ovo je, inače, prva „Čuvarkuća“ u srednjobanatskom regionu.

     

    – Ponosan sam na ovaj žig, iako sam, moram da priznam, već navikao da za svoje rakije dobijam najviša priznanja – kaže za portal zrenjaninski.com Milutin Krstajić.

     

    Krstajić je zvanično registrovao svoju firmu za proizvodnju rakije 2017. godine, ali se ovim poslom bavio mnogo ranije.

     

    – U Banatskom Karađorđevu su živeli roditelji moje supruge. Imali su voćnjak a tast je, naravno, pekao rakiju. Ja sam mu pomagao, pravili smo dobru rakiju i nekako se, kad sam otišao u penziju, logično nametnula ideja da se time bavim, rekao bih, profesionalno. I evo, to radim već nekoliko godina – ističe Krstajić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Počela žetva kukuruza: Zbog dugotrajne suše prinosi vrlo slabi

     

    Registrovao je firmu pod nazivom „SIL 3“ (po početnim slovima troje unuka – Sare, Ilije i Lazara), a u međuvremenu je stigla i Sofija, pa se možda i ime promeni. Onda je počeo da proizvodi rakiju od kajsije, kruške, dunje i šljive.

     

    – Rakije koje proizvodimo su od najboljeg voća, bez dodatka šećera. Kada se peče rakija, u te prostorije ne sme da uđe ni kafa sa šećerom. Veoma vodim računa o kvalitetu sirovine, o samom procesu, i zaista je to rakija odličnog kvaliteta. To prepoznaju i drugi, pa nagrade stižu gde god da izložim svoje proizvode – napominje naš sagovornik.

     

    rakija od šljive

     

    Veliki planovi za budućnost

     

    Kada je čuo za žig „Čuvarkuća“, Krstajić se nije dvoumio.

     

    – Znam da mi je rakija dobra, ali ovo je žig za proizvode domaćeg porekla. Zato sam kandidovao šljivu. Šljiva je naša nacionalna voćka. I ove godine nam je spasla posao. U šljiviku koji je ostao još od mog tasta, koji sam bio spreman da iskrčim, toliko je dobro rodila da će dati rakiju odličnog kvaliteta – kaže Krstajić.

     

    Ova godina, inače, nije baš bila dobra za voće.

     

    – Mislio sam da kajsiju i ne pečem, jer bukvalno nigde nije rodila. Onda sam dobru kajsiju pronašao u Vojvodi Stepi, u komšiluku, i, eto, biće je i ove godine – naglašava Krstajić.

     

    Sada je aktuelna šljiva, dospeva i kruška, a dunja će se peći u oktobru.

     

    – Ništa od ovoga ne bi bilo da nemam veliku podršku porodice. Pre svih, moje supruge, koja je moja desna i leva ruka, i mozak. Očekujem da će mi žig „Čuvarkuća“ pomoći u budućem radu, u smislu lakšeg dobijanja podsticaja. Imam planove za budućnost, a kako sam celog života bio sportskog duha i voleo da se takmičim i pobeđujem, mislim da će mi se planovi i ostvariti – zaključuje Milutin Krstajić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Baš je taj srednji Banat tipičan voćarski kraj??? Nisam čuo da kvalitetno voće radja u kriptodepresiji. Što se kvaliteta rakije tiče ne komentarišem jer nisam probao. A što se titule komore tiče verovatno ne „preko veze“ baš proizvodjač iz Banata dobio prestižnu titulu od stotina registrovanih proizvodjač iz voćarskih regiona.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija