• Prosečna radna nedelja u Srbiji duža nego u Evropskoj uniji

    Radnici u Srbiji su tokom prošle godine u proseku radili 43,3 sata nedeljno, što je za skoro šest sati više od proseka u Evropskoj uniji, objavila je evropska služba za statistiku Eurostat.   Uobičajena radna nedelja za Evropljane starosti od 20 do 64 godine 2022. godine bila je u proseku 37,5 sati, sa znatnim razlikama […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prosečna radna nedelja u Srbiji duža nego u Evropskoj uniji

    Radnici u Srbiji su tokom prošle godine u proseku radili 43,3 sata nedeljno, što je za skoro šest sati više od proseka u Evropskoj uniji, objavila je evropska služba za statistiku Eurostat.

     

    Uobičajena radna nedelja za Evropljane starosti od 20 do 64 godine 2022. godine bila je u proseku 37,5 sati, sa znatnim razlikama među zemljama članicama.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Prvo izvlačenje dobitnika stanova u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ 14. oktobra

     

    Najdužu radnu nedelju imali su Grci (41 sat), zatim Poljaci (40,4), pa Rumuni i Bugari (40,2). S druge strane, najkraću radnu nedelju su imali zaposleni u Holandiji (33,2), Nemačkoj (35,3) i Danskoj (35,4).

     

    Kada je reč o zemljama u okruženju, prosečna radna nedelja u Rumuniji i Bugarskoj bila je 40,2 a u Hrvatskoj, Mađarskoj i Sloveniji 39,6 sati.

     

    U analizi su obračunati uobičajeni sati koje osoba radi na glavnom poslu, uključujući dodatni rad, plaćen ili neplaćen, ali ne računajući vreme putovanja između kuće i radnog mesta i pauze za obrok. Ti podaci se odnose na radnike sa punim i nepunim radnim vremenom.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Rezultati za 2022. godinu predstavljeni su za članice EU i tri zemlje EFTA (Island, Norveška i Švajcarska). Statistika je obuhvatila i Srbiju kao državu kandidata za članstvo.

     

    Na srpskom tržištu prisutno 40 proizvođača mobilnih telefona

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Dajte podatak o efikasnosti i ispunjenosti radnog vremena u Srbiji. Naročito za državnu upravu u javna preduzeća.
      Onda se vidi koliko je to šuplje.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija