• „PROIZVODNJA MILE DRAGIĆ“ PREDSTAVILA NOVU OPREMU (FOTO)

  ZRENJANIN – Proizvodne pogone zrenjaninske kompanije „Proizvodnja Mile Dragić“, koja se bavi izradom vojne i policijske opreme, posetili su predstavnici Vojske Srbije, odnosno stručni savet roda pešadije, na čelu sa predsednikom tog saveta, brigadnim generalom Željkom Petrovićem.     Oni su sagledali ceo proizvodni program i nove modele opreme razvijene u kompaniji „Proizvodnja Mile Dragić“, koja […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „PROIZVODNJA MILE DRAGIĆ“ PREDSTAVILA NOVU OPREMU (FOTO)

  ZRENJANIN – Proizvodne pogone zrenjaninske kompanije „Proizvodnja Mile Dragić“, koja se bavi izradom vojne i policijske opreme, posetili su predstavnici Vojske Srbije, odnosno stručni savet roda pešadije, na čelu sa predsednikom tog saveta, brigadnim generalom Željkom Petrovićem.

   

   

  Oni su sagledali ceo proizvodni program i nove modele opreme razvijene u kompaniji „Proizvodnja Mile Dragić“, koja bi se mogla koristiti u opremanju pripadnika Vojske Srbije. Oprema ove kompanije nedavno je predstavljena i na sajmu „Bidec 2017“, koji je održan u Kraljevini Bahrein.

   

  Delegacija je obišla proizvodne pogone, kao i laboratorije za ispitivanje zaštitne balističke opreme. Kako navode u kompaniji, gosti su se tom prilikom uverili u dostignut stepen razvijenosti proizvodnog procesa i kvalitet ovdašnjih proizvoda, a posebno u kvalitet i unapređenost zaštitne balističke opreme. Sve ovo je prikazano u praktičnoj prezentaciji u okviru laboratorije. Na kraju je zaključeno da je ova poseta bila na obostrano zadovoljstvo i od značaja za obe strane. 

   

   

  Kompanija „Proizvodnja Mile Dragić“ osnovana je 1985. godine i sa radom je počela kao mala radionica, a danas u svom portfoliju ima širok spektar zaštitne opreme, odeće i obuće. Sedište kompanije je u Zrenjaninu, a ova lokacija je pažljivo odabrana jer grad na obalama Begeja ima veliku tradiciju u oblasti tekstilne industrije.

   

  „Naša kompanija je internacionalno prepoznata kao lider u proizvodnji balističke zaštitne opreme, zatim opreme za kontrolu skupova visokog rizika, demonstracija i uličnih nereda – intervencijskih šlemova, prsluka, štitnika za ruke i noge, palica i drugog. Proizvodi su napravljeni od visokokvalitetnih materijala, visoke upotrebne vrednosti, s posebnim osvrtom na udobnost, malu težinu, ali ne i na račun sigurnosti koju oprema pruža“, saopštavaju iz ove „Proizvodnje Mile Dragić“, čiji se pogoni prostiru na 15.000 kvadratnih metara.

   

   

  Kompanija je opstvenim razvojem potpuno osvojila proizvodnju gotovo 40 delova opreme za potrebe Vojske Srbije. Ova oprema danas predstavlja standardnu opremu naših vojnih snaga. Oprema iz Zrenjanina u prethodnom periodu našla je kupce i u više od 30 zemalja širom sveta, a pre svega u regionu, kao i u zemljama sa azijskog i afričkog kontinenta i iz južne Amerike.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija