• Prodaje se preostala imovina pivare: Traži se kupac za zgradu izgrađenu bez dozvole

    Stečajni upravnik Zrenjaninske industrije piva (ZIP) Dragan Božić oglasio je prodaju preostale imovine nekada jednog od industrijskih simbola Zrenjanina.   Na prodaju je ponuđena poslovna zgrada u Petrovcu na Mlavi, površine 950 kvadratnih metara. Objekat je, kako se navodi, izgrađen bez dozvole za gradnju. Procenjena vrednost je 6.745.880 dinara, a prodaja će se obaviti javnim […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prodaje se preostala imovina pivare: Traži se kupac za zgradu izgrađenu bez dozvole

    Stečajni upravnik Zrenjaninske industrije piva (ZIP) Dragan Božić oglasio je prodaju preostale imovine nekada jednog od industrijskih simbola Zrenjanina.

     

    Na prodaju je ponuđena poslovna zgrada u Petrovcu na Mlavi, površine 950 kvadratnih metara. Objekat je, kako se navodi, izgrađen bez dozvole za gradnju. Procenjena vrednost je 6.745.880 dinara, a prodaja će se obaviti javnim prikupljanjem ponuda. Ova vrednost, inače, nije obavezujuća ni po kom kriterijumu, s tim što ukoliko neko ponudi cenu koja je manja od polovine procenjene vrednosti, saglasnost za prodaju mora dati Odbor poverilaca.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Može biti vaš za 66.000 evra: Ovaj trosoban stan je unikatan, evo i zbog čega (Foto)

     

    Ponude se prikupljaju do 17. jula, za kada je i zakazano javno otvaranje ponuda, u jednoj računovodstvenoj agenciji u gradu.

     

    Stečaj u Zrenjaninskoj industriji piva je otvoren 14. jula 2010. godine, a nedugo posle toga je proglašen i njen bankrot. Stečaj je uveden na predlog Grada Zrenjanina, koji je reagovao kada je bivši vlasnik Momčilo Rajić pokušao da odnese proizvodne mašine, zbog čega je intervenisala i policija. Lokalna samouprava je imala pravo da zatraži stečaj zbog dugova koje je Rajić ostavio gradu i poreskoj upravi.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Nova kolekcija koja će vas oduševiti: Champagne Glossy za moderno i elegantno kupatilo

     

    Do sada je imovina nekadašnjeg privrednog giganta, osnovanog davne 1745. godine, prodavana u više navrata. Na spisku preostale imovine pivare, istaknutom na sajtu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, nalazi se i porodična stambena zgrada u Beogradu, površine sto kvadratnih metara.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija