• Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra otvara novu fabriku u Zrenjaninu!

  Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u četvrtak, 29. novembra, prisustvovaće svečanom otvaranju prvog pogona kompanije „Essex Europe“ u Zrenjaninu, najavljeno je danas iz Pokrajinske vlade.   Južnokorejska kompanija „Essex Europe“, čiji se novoizgrađeni pogoni nalaze u Industrijskoj zoni „Jugoistok – Ečka“, u Zrenjaninu će proizvoditi emajlirane bakarne žice.   Izgradnja […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra otvara novu fabriku u Zrenjaninu!

  Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u četvrtak, 29. novembra, prisustvovaće svečanom otvaranju prvog pogona kompanije „Essex Europe“ u Zrenjaninu, najavljeno je danas iz Pokrajinske vlade.

   

  Južnokorejska kompanija „Essex Europe“, čiji se novoizgrađeni pogoni nalaze u Industrijskoj zoni „Jugoistok – Ečka“, u Zrenjaninu će proizvoditi emajlirane bakarne žice.

   

  Izgradnja fabrike počela je u martu ove godine kada je najavljeno da će u njoj raditi 160 ljudi. Za tu investiciju u Zrenjaninu odobreni su državni podsticaji od 1,6 miliona evra.

   

  Kompanija „Essex Europe“ se bavi pronalaženjem novih rešenja u oblasti elektrifikacije vozila i doprinosa razvoju obnovljivih izvora energije. Deo je Superior Eseksa sa sedištem u Atlanti (SAD), a ta firma je deo južnokorejske Grupe LS koja proizvodi elektro materijal i elektroniku i ima godišnji promet od 19 milijardi dolara.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija