• Poslednji rok za refundaciju PDV-a za kupovinu opreme i hrane za bebe

  Poslednji rok za podnošenje zahteva za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe je 15. jul, saopštila je Poreska uprava.   Pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe važi za decu rođenu zaključno sa 30. junom 2018. godine, do navršene druge godine starosti. Ono se ostvaruje u skladu sa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poslednji rok za refundaciju PDV-a za kupovinu opreme i hrane za bebe

  Poslednji rok za podnošenje zahteva za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe je 15. jul, saopštila je Poreska uprava.

   

  Pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe važi za decu rođenu zaključno sa 30. junom 2018. godine, do navršene druge godine starosti. Ono se ostvaruje u skladu sa članom 56b Zakona o porezu na dodatu vrednost.

   

  Nadležna organizaciona jedinica Poreske uprave će, u periodu od 1. do 15. jula, u skladu sa svojim ovlašćenjima, primati zahteve za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe, koje su rođene zaključno sa 30. junom 2018. godine.

   

  Pročitajte još: Građanima omogućeno da prenos nepokretnosti obave kod notara

   

  „Nakon sprovedenog postupka kontrole ispunjenosti uslova za ostvarivanje prava na refundaciju PDV-a, nadležna organizaciona jedinica Poreske uprave dužna je da rešenjem odluči o zahtevu. To će učiniti u roku od 30 dana od dana podnošenja zahteva“, saopštila je Poreska uprava.

   

  Rešenje kojim se utvrđuje pravo na refundaciju PDV-a, odnosno kojim se odbija zahtev za refundaciju PDV- a, dostavlja se podnosiocu zahteva.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija