• Celokupna imovina firme iz Žitišta, vredna 591 milion dinara, ponuđena na prodaju

    Stečajni upravnik preduzeća „Pile&Pile“ Miloš Đekić zakazao je za 5. oktobar prodaju imovine ove propale firme sa sedištem u Žitištu. Prodaja će se obaviti metodom javnog prikupljanja ponuda, saznaje portal zrenjaninski.com.   Predmet prodaje je celokupna nepokretna i pokretna imovina, kao imovinska celina, koja se nalazi na adresi Topolovački put bb u Žitištu. Na prodaju […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Celokupna imovina firme iz Žitišta, vredna 591 milion dinara, ponuđena na prodaju

    Stečajni upravnik preduzeća „Pile&Pile“ Miloš Đekić zakazao je za 5. oktobar prodaju imovine ove propale firme sa sedištem u Žitištu. Prodaja će se obaviti metodom javnog prikupljanja ponuda, saznaje portal zrenjaninski.com.

     

    Predmet prodaje je celokupna nepokretna i pokretna imovina, kao imovinska celina, koja se nalazi na adresi Topolovački put bb u Žitištu. Na prodaju su ponuđene proizvodne zgrade, pomoćni objekti, kao i objekti u vanknjižnom vlasništvu – nadstrešnica, ostava, aneks za gajbice, montažni kontejner, dve prodavnice, dva bazena za otpadnu vodu i objekat u izgradnji – dogradnja postojeće klanice.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Čuveni fudbaler Aleksandar Kolarov gradi tržni centar u naselju Šumica

     

    Procenjena vrednost imovine je 591.760.519 dinara, ali ona nije minimalno prihvatljiva vrednost, niti je na bilo koji drugi način obavezujuća ili opredeljujuća za ponuđača prilikom određivanja visine ponude. Pravo učešća u postupku prve prodaje imaju sva pravna i fizička lica koja otkupe prodajnu dokumentaciju, uplate depozit u visini od 20 odsto od procenjene vrednosti imovine i dostave ponudu.

     

    Stečaj otvoren u novembru prošle godine

     

    Stečaj u preduzeću „Pile&Pile“ otvoren je u novembru prošle godine pred Privrednim sudom u Zrenjaninu. To je učinjeno na predlog preduzeća „Jug kompani“ iz Prokuplja. U predlogu za pokretanje stečajnog postupka, „Jug kompani“ je navela da prema stečajnom dužniku ima neizmirena novčana potraživanja u iznosu od 109.386 dinara, za usluge gletovanja i krečenja. Navedeno je i da je poslovni račun dužnika u neprekidnoj blokadi od 4. februara 2022. godine.

     

    Kako je navedeno u sudskom rešenju, „Pile&Pile“ je, prema izveštaju Narodne banke Srbije, na dan otvaranja stečaja imao neizmirene obaveze u ukupnom iznosu od 1.056.509 dinara. Utvrđeno je i da je trajno nesposoban za plaćanje.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Zanimljivo je da je predlagač stečaja „Jug kompani“ preduzeće sa širokim opsegom delatnosti. U zvaničnom nazivu firme piše da je to „doo za otkup, trgovinu, usluge i radio i televiziju“.

     

    Formirana Radna grupa za borbu protiv korupcije na tržištu nepokretnosti

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija