• Pet miliona za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je danas javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva za ovu godinu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pet miliona za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Sredstva za ekonomsko osnaživanje žena preduzetnica predviđena su Odlukom o budžetu Grada Zrenjanina za ovu godinu, u ukupnom iznosu od pet miliona dinara.

     

    Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za ulaganje u nabavku mašina, opreme i specijalizovanog alata i za subvencionisanje troškova za nabavku repromaterijala.

     

    Za nabavku mašina, opreme i specijalizovanog alata odobravaju se sredstva u visini od najmanje 50.000 do najviše 200.000 dinara, odnosno do 75 odsto od kupovne vrednosti sa PDV-om i bez zavisnih troškova nabavke, usluga instalacije, obuke za korišćenje i slično.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Traže se vozači B i C kategorije: Konkurs za posao je otvoren do popune radnih mesta

     

    Za nabavku repromaterijala odobravaju se sredstva u visini od najmanje 30.000 do najviše 150.000 dinara.

     

    Iznos odobrenih sredstava može biti i manji od iznosa traženih sredstava.

     

    Jedan privredni subjekt može na ovom pozivu učestvovati samo sa jednom prijavom i dozvoljava se da konkuriše za obe namene, ali tako da iznos dodeljenih sredstava ne prelazi maksimalni iznos od 200.000 dinara.

     

    Gradonačelnik Simo Salapura je ukazao da je reč o četvrtom takvom konkursu kojim Grad Zrenjanin pruža podršku ženama preduzetnicama sa teritorije grada i posebno izrazio zadovoljstvo činjenicom da za ovakav vid pomoći vlada sve veće interesovanje.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Još jedna prilika da dobijete posao: Potreban operater na ekstruderu

     

    Podsetio je da je prošle godine bespovratna sredstva dobilo 55 preduzetnica sa teritorije grada, a Zrenjanin je za tu namenu opredelio 8,1 milion dinara, iako je prvobitno planirano pet miliona.

     

    Sve dodatne informacije o konkursu mogu se dobiti pozivom na broj 023 315 00 96 svakog radnog dana od 7.30 do 14.30 časova. 

     

    Još vesti iz ekonomije možete PROČITATI OVDE.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija