• Pet miliona za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je danas javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva za ovu godinu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pet miliona za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Sredstva za ekonomsko osnaživanje žena preduzetnica predviđena su Odlukom o budžetu Grada Zrenjanina za ovu godinu, u ukupnom iznosu od pet miliona dinara.

   

  Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za ulaganje u nabavku mašina, opreme i specijalizovanog alata i za subvencionisanje troškova za nabavku repromaterijala.

   

  Za nabavku mašina, opreme i specijalizovanog alata odobravaju se sredstva u visini od najmanje 50.000 do najviše 200.000 dinara, odnosno do 75 odsto od kupovne vrednosti sa PDV-om i bez zavisnih troškova nabavke, usluga instalacije, obuke za korišćenje i slično.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Traže se vozači B i C kategorije: Konkurs za posao je otvoren do popune radnih mesta

   

  Za nabavku repromaterijala odobravaju se sredstva u visini od najmanje 30.000 do najviše 150.000 dinara.

   

  Iznos odobrenih sredstava može biti i manji od iznosa traženih sredstava.

   

  Jedan privredni subjekt može na ovom pozivu učestvovati samo sa jednom prijavom i dozvoljava se da konkuriše za obe namene, ali tako da iznos dodeljenih sredstava ne prelazi maksimalni iznos od 200.000 dinara.

   

  Gradonačelnik Simo Salapura je ukazao da je reč o četvrtom takvom konkursu kojim Grad Zrenjanin pruža podršku ženama preduzetnicama sa teritorije grada i posebno izrazio zadovoljstvo činjenicom da za ovakav vid pomoći vlada sve veće interesovanje.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Još jedna prilika da dobijete posao: Potreban operater na ekstruderu

   

  Podsetio je da je prošle godine bespovratna sredstva dobilo 55 preduzetnica sa teritorije grada, a Zrenjanin je za tu namenu opredelio 8,1 milion dinara, iako je prvobitno planirano pet miliona.

   

  Sve dodatne informacije o konkursu mogu se dobiti pozivom na broj 023 315 00 96 svakog radnog dana od 7.30 do 14.30 časova. 

   

  Još vesti iz ekonomije možete PROČITATI OVDE.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija