• Oglašena prodaja 244.570 komada ženske, muške i dečije garderobe brenda C&A

    Stečajna upravnica kompanije „C&A Moda RS“ iz Beograda Marijana Čitaković oglasila je prvu prodaju imovine stečajnog dužnika metodom javnog nadmetanja. Reč je o kompaniji koja je imala trgovine u više gradova u Srbiji, između ostalog i u Zrenjaninu, poznate pod brendom „C&A“.   Imovina koja je ponuđena na prodaju podeljena je na dve imovinske celine […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Oglašena prodaja 244.570 komada ženske, muške i dečije garderobe brenda C&A

    Stečajna upravnica kompanije „C&A Moda RS“ iz Beograda Marijana Čitaković oglasila je prvu prodaju imovine stečajnog dužnika metodom javnog nadmetanja. Reč je o kompaniji koja je imala trgovine u više gradova u Srbiji, između ostalog i u Zrenjaninu, poznate pod brendom „C&A“.

     

    Imovina koja je ponuđena na prodaju podeljena je na dve imovinske celine – zalihe robe i opremu za maloprodajne objekte.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Koliko smo mi plaćali piletinu, svinjetinu i junetinu a koliko Beograđani i Novosađani

     

    Na prodaju je ponuđeno 106.763 komada ženske garderobe, 75.135 komada muške garderobe, 62.672 komada dečije garderobe i 3.961 komad aksesoara. Početna cena na javnom nadmetanju za ovu celinu iznosi 94.848.890,50 dinara.

     

    Druga celina obuhvata opremu za maloprodajne objekte. Između ostalog, tu su zidne police, pultovi za garderobu, ormani, lutke, kancelarijske stolice i stolovi, metalne kase i sefovi i drugo. Početna cena za ovu celinu iznosi 42.974.382 dinara.

     

    Pravo na učešće u postupku prodaje imaju sva pravna i fizička lica koja otkupe prodajnu dokumentaciju i uplate depozit.

     

    Javno nadmetanje će se održati 9. oktobra, u podne, u kancelariji stečajne upravnice u Beogradu.

     

    Kompanija otišla u stečaj, osumnjičeni za malverzacije uhapšen

     

    Kompanija „C&A Moda RS“ je zatvorila 14 radnji u Srbiji, između ostalog i u jednom tržnom centru u Zrenjaninu, i otišla u stečaj, nakon što je, kako je navela u saopštenju, „postala meta organizovane carinske prevare nepoznatih počinilaca“. Rešenjem Privrednog suda u Beogradu, stečajni postupak u ovoj kompaniji je otvoren 14. jula prošle godine.

     

    Dve nedelje kasnije Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa Upravom carine, uhapsili A. J. (50), zbog sumnje da je počinio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca.

     

    Kako se sumnja, on je radeći u privrednom društvu „Quehenberger Logisticc SRB“ d.o.o Šimanovci, od januara 2019. do septembra 2021. godine, iskorišćavanjem statusa odgovornog lica ovlašćenog za nosioca odobrenja „C&A Moda RS“ iz Beograda, sačinio i overio carinsko-finansijsku dokumentaciju sa neistinitom sadržinom za robu koja je iz Kine dopremana kontejnerski brodom u Luku Rijeka, odakle je posredstvom hrvatskih auto-prevoznika transportovana u Srbiju.

     

    Deo novca uložio u kupovinu nepokretnosti

     

    Kako se sumnja, A. J. je na graničnim prelazima Batrovci i Šid angažovao špeditere, koji su po njegovom nalogu sačinjavali tranzitne deklaracije. U njima je navedeno da je roba vlasništvo kompanije „C&A Moda RS“. Korišćenjem statusa tzv. „kućnog carinjenja“, roba je dalje transportovana u Srbiju i isporučena nepoznatim kupcima.

     

    Nakon toga, A. J. je, iskoristivši logo „C&A“, sastavio 65 lažnih carinskih deklaracija u kojima je unosio vrednost robe u višestruko nižim iznosima od stvarne vrednosti. Njih je korišćenjem kvalifikovanog elektronskog sertifikata prosledio u informacioni sistem Uprave carina i tako bez kontrole okončao carinski postupak.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Na taj način on je, kako se sumnja, pribavio protivpravnu imovinsku korist i prouzrokovao štetu Republici Srbiji u ukupnom iznosu od 750.562.946 dinara.

     

    U nameri da prikrije nezakonito poreklo imovine, deo novca je uložio u kupovinu nepokretnosti, i to nekoliko stanova i garažnih mesta na teritoriji Beograda.

     

    „Polet – Keramika“ iz Novog Bečeja naredne nedelje obustavlja proizvodnju pločica

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija