• Novosadska firma gradi u Zrenjaninu fabriku za proizvodnju inovativnog ekološkog lepka

  Odsek za zaštitu i unapređivanje životne sredine Odeljenja za privredu Gradske uprave Zrenjanin objavio je da je firma „Ecoglobal BTD“ iz Novog Sada podnela zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje fabrike za ekstrudiranje skrobova.   Reč je o pogonima za proizvodnju modifikovanih ekstrudiranih skrobova za tehničku primenu u proizvodnji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novosadska firma gradi u Zrenjaninu fabriku za proizvodnju inovativnog ekološkog lepka

  Odsek za zaštitu i unapređivanje životne sredine Odeljenja za privredu Gradske uprave Zrenjanin objavio je da je firma „Ecoglobal BTD“ iz Novog Sada podnela zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje fabrike za ekstrudiranje skrobova.

   

  Reč je o pogonima za proizvodnju modifikovanih ekstrudiranih skrobova za tehničku primenu u proizvodnji gips ploča, papirnoj industriji i za razna briketiranja kao vezivno sredstvo.

   

  PROČITAJTE JOŠ: OGLASI ZA POSAO: Evo šta je u ovom trenutku u ponudi na zrenjaninskom tržištu rada

   

  Predviđeno je da kapacitet proizvodnih pogona u Zrenjaninu, koji bi bili izgrađeni u ulici Šećeranski drum bb, budu 13 tona na dan.

   

  Kako je navedeno na sajtu nosioca projekta, „Ecoglobal BTD“ je porodična kompanija osnovana 2020. godine sa željom da spoji iskustvo i novu pozitivnu energiju na globalnom tržištu. Firma se bavi proizvodnjom modifikata različitih tipova skrobova i razvila je inovativni proizvod Ecostarch K, tehnološko rešenje za gipsane ploče koje će zameniti njihov dosadašnji način izrade na ekološki prihvatljiv način.

   

  „Sadašnja standardna proizvodnja gipsanih ploča, koja se u velikim količinama koristi kao osnovni materijal u izgradnji stambenih i poslovnih objekata u kojima borave ljudi, sadrži hemijske reagense koji mogu biti štetni po zdravlje ljudi i životnu sredinu. Cilj ovog inovativnog rešenja je da se minimizira rizik od štetnog dejstva građevinskih materijala i obezbedi zdravo okruženje za svakodnevni život ljudi“, navode u kompaniji.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Dodaju da je za proizvod Ecostarch K kompanija dobila nagradu za ekološku inovaciju u 2020. godini od strane Svetske banke i Fonda za inovacione delatnosti Republike Srbije u konkurenciji više od 600 projekata.

   

  Da ostane zabeleženo: Kako je izgledao razvoj jednog od lidera u prehrambenoj industriji

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija