• Novi ciklus programa „Moja prva plata“: Plan je da se uključi 10.000 mladih bez radnog iskustva

  Nacionalna služba za zapošljavanje je raspisala javni poziv za realizaciju programa „Moja prva plata“, koji je namenjen zapošljavanju mladih, saopštila je Filijala u Zrenjaninu. Ovaj program će biti realizovan kroz četiri faze.   Prva faza je namenjena isključivo poslodavcima, koji do 31. oktobra mogu da se prijave za učešće u programu.   PROČITAJTE JOŠ: Sitaš […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novi ciklus programa „Moja prva plata“: Plan je da se uključi 10.000 mladih bez radnog iskustva

  Nacionalna služba za zapošljavanje je raspisala javni poziv za realizaciju programa „Moja prva plata“, koji je namenjen zapošljavanju mladih, saopštila je Filijala u Zrenjaninu. Ovaj program će biti realizovan kroz četiri faze.

   

  Prva faza je namenjena isključivo poslodavcima, koji do 31. oktobra mogu da se prijave za učešće u programu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Sitaš Agrar raspisao konkurs: Potreban vozač C i E kategorije za unutrašnji transport

   

  Druga faza je namenjena nezaposlenim licima, koja će za učešće u programu moći da se prijave od 6. do 24. novembra.

   

  Treća faza programa odnosiće se na izbor kandidata od strane poslodavaca. Poslodavci će imati mogućnost da obavljaju proces selekcije prijavljenih kandidata od samog početka njihovog prijavljivanja. Povezivanje odnosno konačan izbor kandidata poslodavci će obaviti u periodu od 27. novembra do 8. decembra.

   

  U roku od sedam dana, od dana konačnog izbora kandidata, biće objavljena lista oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata.

   

  Četvrta faza realizacije programa podrazumevaće potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata. Početak osposobljavanja nezaposlenih lica biće u periodu od 1. do 15. januara 2024. godine.

   

  Program se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa

   

  Planirano je da se u program „Moja prva plata“ u novom ciklusu uključi do 10.000 mladih starosti do 30 godina, sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva. Program će se sprovoditi kod poslodavca, u privatnom i javnom sektoru, u trajanju od devet meseci. Realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa.

   

  Tokom trajanja programa, Nacionalna služba za zapošljavanje će na mesečnom nivou isplaćivati mladima sa srednjim obrazovanjem novčanu naknadu u iznosu od 28.000 dinara, dok će mladima sa visokim obrazovanjem isplaćivati 34.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

   

  Ovim programom daje se mogućnost mladima koji nemaju radno iskustvo da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca, u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad, kako bi na taj način povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Javni poziv za ovogodišnji program i sve informacije o njemu nalaze se na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i na sajtu Moja prva plata.

   

  Privredno društvo „Fulgar East“ iz Zrenjanina raspisalo novi konkurs za posao

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija