• Koliko Zrenjaninci, Beograđani i Novosađani plaćaju povrće, voće i meso

    Zrenjaninci su krompir, pasulj i crni luk plaćali manje nego stanovnici Beograda i Novog Sada, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku o cenama na malo poljoprivrednih proizvoda. Podaci objavljeni u ovom istraživanju odnose se na period od 15. do 21. februara.   Prema tim podacima, najčešća cena krompira u Zrenjaninu iznosila je 74,99 dinara za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Koliko Zrenjaninci, Beograđani i Novosađani plaćaju povrće, voće i meso

    Zrenjaninci su krompir, pasulj i crni luk plaćali manje nego stanovnici Beograda i Novog Sada, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku o cenama na malo poljoprivrednih proizvoda. Podaci objavljeni u ovom istraživanju odnose se na period od 15. do 21. februara.

     

    Prema tim podacima, najčešća cena krompira u Zrenjaninu iznosila je 74,99 dinara za kilogram, dok je u Beogradu bila 100, a u Novom Sadu 80 dinara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Najskuplje poljoprivredno zemljište u Srbiji prometovano u opštini Žitište!

     

    Zrenjaninci su kilogram pasulja najčešće plaćali 299,99, Beograđani 350, a Novosađani 300 dinara. Kilogram crnog luka je u pomenutom periodu u Zrenjaninu najčešće koštao 49,99 dinara, u Beogradu čak sto dinara, a u Novom Sadu 60.

     

    Banane su u našem gradu koštale 149,99 dinara, isto koliko i u Beogradu. U Novom Sadu najčešća cena je bila nešto niža – 140 dinara.

     

    Pomorandže su kod nas koštale 150 dinara, u Beogradu 119,99 a u Novom Sadu 110 dinara.

     

    Koliko su koštali jaja, šaran, junetina…

     

    Zrenjaninci su u februaru plaćali skuplja jaja nego žitelji druga dva grada. Najčešća cena jednog jajeta u gradu na Begeju je iznosila 15 dinara, a u Beogradu i Novom Sadu 14 dinara.

     

    I svež šaran nas je koštao skuplje nego Beograđane i Novosađane. Najčešća cena kilograma ove ribe kod nas je bila 500 dinara. U glavnom gradu Srbije svež šaran je koštao 80 dinara manje, a u Novom Sadu 479 dinara.

     

    S druge strane, juneće meso je u Zrenjaninu bilo jeftinije nego u druga dva grada. Kod nas je kilogram junetine koštao 590, u Beogradu čak 899,99 dinara, a u Novom Sadu 772,80 dinara.

     

    Cene na malo poljoprivrednih proizvoda snimaju se dva puta mesečno, na pijačni dan koji pada u periodu od 1. do 7. i od 15. do 21. u mesecu. Snimanje se obavlja u prodavnicama i na pijacama sa najvećim prometom. Zavisno od godišnjeg doba, snimaju se cene najvažnijih, odabranih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Za svaki proizvod biraju se po tri cene – najčešća, najniža i najviša cena.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Najčešća cena na mestu snimanja (u prodavnici ili na pijaci) jeste ona po kojoj se određeni proizvod prodaje u najvećim količinama. Najčešća cena u gradu je ili najčešća cena u prodavnici ili na pijaci, u zavisnosti od toga gde se prodaje veća količina proizvoda u vreme snimanja.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija