• Ko će ovog puta biti srećnici: Sutra prvo izvlačenje u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“

    Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali saopštio je da će sutra, tokom prvog izvlačenja u okviru novog kruga nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, biti dodeljena dva stana u naselju Zemunske kapije u Beogradu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ko će ovog puta biti srećnici: Sutra prvo izvlačenje u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“
    Designed by Freepik

     

    Siniša Mali je istakao da je nagradnim fondom za prvi krug obuhvaćeno deset stanova, u vrednosti od 1,9 miliona evra, naglasivši da je za Vladu Srbije nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ veoma važna jer na taj način direktno sarađuje sa građanima i zajedno sa njima se bori protiv sive ekonomije.

     

    On je podsetio na to da se ova igra od prošle godine organizuje u digitalnom formatu, što znači da učesnici ne šalju koverte sa fiskalnim računima i slipovima, već ih skeniraju putem aplikacije „Uzmi račun i pobedi“, koju je izradila Poreska uprava, uz podršku NALED-a, Nemačke razvojne saradnje GIZ i inicijative „Bolji način“.

     

    Aplikacija može besplatno da se preuzme na Google play, Apple i Huawei prodavnicama, naveo je prvi potpredsednik Vlade i napomenuo da građani račune putem aplikacije mogu da šalju od 8. aprila, a validni su svi računi koji su izdati u ovoj godini, bez obzira na vrednost.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Srednjoškolcima 5.000 dinara mesečno od države ako upišu ova zanimanja

     

    Prema njegovim rečima, od tada je registrovano čak 406.322 naloga, sa kojih je poslato 41,8 miliona računa i dodeljeno više od 50 miliona jedinstvenih kodova, što je potvrda ogromnog interesovanja građana za ovu nagradnu igru.

     

    Važna novina u ovoj igri, kako je objanio, jeste da građani koji plaćaju karticom ili instant mogu da udvostruče svoje šanse za dobitak, s obzirom na to da se za svako bezgotovinsko plaćanje koje je zabeleženo na računu dobija dodatni kod koji ravnopravno učestvuje u izvlačenjima.

     

    Vlada je, uz podršku NALED-a, pokrenula novi, šesti ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, koja se sa uspehom organizuje još od 2017. godine.

     

    Cilj priređivanja nagradne igre jeste jačanje poreske kulture i podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i jačanje motivacije za poštovanje propisa, dalje jačanje fiskalne discipline i podsticanje bezgotovinskog plaćanja kao jednog od instrumenata u borbi protiv sive ekonomije.

     

    Svi građani koji žele da učestvuju u novom ciklusu nagradne igre moraju da otvore nalog na aplikaciji „Uzmi račun i pobedi“. Nalozi otvoreni za prethodni ciklus nagradne igre i svi poslati računi iz 2023. su obrisani.

     

    Pravo učešća imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Republike Srbije koji su poslali najmanje jedan fiskalni račun.

     

    Procedura registracije za učešće u nagradnoj igri je jednostavna. Potrebno je preuzeti aplikaciju i otvoriti korisnički nalog. Neophodno je uneti broj mobilnog telefona, ime i prezime, mesto, adresu i broj lične karte i označiti polja koja potvrđuju da je reč o punoletnoj osobi i da prihvata pravila nagradne igre i politiku privatnosti.

     

    Nakon klika na dugme „Registracija“, učesnik će na broj mobilnog telefona dobiti SMS poruku sa kodom koji je potrebno uneti u aplikaciju i završiti kreiranje profila.

     

    Svaki građanin, pored svog, u aplikaciji može da otvori još četiri naloga, primera radi za članove svoje porodice, što olakšava starijim osobama i drugim licima kojima je potrebna pomoć s novim tehnologijama da učestvuju u nagradnoj igri.

     

    Unos računa je moguć skeniranjem QR koda ili ručnim unosom PFR broja i PFR vremena računa. Aplikacija svakom učesniku šalje obaveštenje da li je uspešno uneo račun. Takođe, aplikacija ne dozvoljava unos neispravnih računa, računa izdatih ranijih godina ili unos istog računa više puta.

     

    Učesnici mogu da ostvare uvid u sve svoje skenirane račune putem aplikacije, tako da ne moraju da čuvaju račune u papiru.

     

    U prvom krugu nagradne igre biće ukupno pet izvlačenja, tokom kojih će biti dodeljeno deset stanova u Beogradu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Raste broj poslodavaca koji će učestvovati na Sajmu zapošljavanja: Slobodno 435 radnih mesta

     

    Prvo izvlačenje će biti u subotu, 11. maja, a poslednje u subotu, 8. juna. Izvlačenja će tradicionalno biti emitovana uživo na RTS-u, subotom u 18 časova. Svi računi koji su poslati u subotu do 12 časova učestvuju u izvlačenju tog dana – oni koji su poslati nakon toga ili nisu izvučeni u emisiji, imaju pravo učešća u narednim izvlačenjima.

     

    Deset stanova u Beogradu koji će biti dodeljeni srećnim dobitnicima nalaze se u naselju Zemunske kapije. Stanovi su veći nego prethodnih godina, a što se tiče njihove veličine dva su jednoiposobna (po 46 kvadrata), dva dvosobna (po 54 kvadrata), pet trosobnih (71 do 76 kvadrata) i jedan četvorosoban dupleks od 102 kvadrata.

     

    Ukupna vrednost nagradnog fonda, odnosno deset stanova koji će građanima biti dodeljeni, iznosi 1.913.228,90 evra.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija