• I dalje otvoreni javni pozivi za aktivne mere zapošljavanja

    Javni pozivi za set aktivnih mera i programa Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) i dalje su aktuelni i moguće je aplicirati na njih, saopštila je Filijala za zapošljavanje u Zrenjaninu. Konkursi za obuke na zahtev poslodavca, dva poziva za pripravnike i program sticanja praktičnih znanja aktuelni su do 30. novembra.   Program pripravnika za mlade […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    I dalje otvoreni javni pozivi za aktivne mere zapošljavanja

    Javni pozivi za set aktivnih mera i programa Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) i dalje su aktuelni i moguće je aplicirati na njih, saopštila je Filijala za zapošljavanje u Zrenjaninu. Konkursi za obuke na zahtev poslodavca, dva poziva za pripravnike i program sticanja praktičnih znanja aktuelni su do 30. novembra.

     

    Program pripravnika za mlade sa visokim obrazovanjem podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenog za samostalan rad u zanimanju za koje je stečeno najmanje visoko obrazovanje, uz zasnivanje radnog odnosa. Program se realizuje isključivo kod poslodavca koji pripada privatnom sektoru. Nacionalna služba za zapošljavanje učestvuje u finansiranju programa.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Koliko smo mi plaćali piletinu, svinjetinu i junetinu a koliko Beograđani i Novosađani

     

    Program pripravnika za nezaposlene sa srednjim obrazovanjem takođe se sprovodi kod poslodavaca koji pripadaju privatnom sektoru, u trajanju do šest meseci, uz zasnivanje radnog odnosa na određeno vreme. NSZ refundira minimalnu zaradu na mesečnom nivou, uz pripadajući porez i doprinose za obavezno socijalno osiguranje. Uslov za pripravnike, za učešće u programu su III ili IV stepen stručne spreme, starost do 30 godina i da su prijavljeni na evidenciju NSZ duže od šest meseci. Prvenstvo na programu imaju osobe sa invaliditetom, Romi i mladi koji su bili u domskom smeštaju.

     

    Javni poziv za realizaciju programa sticanja praktičnih znanja namenjen je nezaposlenima bez kvalifikacija, uključujući i lica koja su završila funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih, kao i onima sa srednjim obrazovanjem koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih duže od 12 meseci. Program se realizuje u dva modaliteta. Zasnivanjem radnog odnosa na određeno vreme, program traje ukupno šest meseci, a zasnivanjem radnog odnosa na neodređeno vreme, traje godinu dana. NSZ refundira minimalnu zaradu na mesečnom nivou, uz pripadajući porez i doprinose za obavezno socijalno osiguranje.

     

    Finansijska podrška za organizovanje obuka

     

    Program obuke na zahtev poslodavca podrazumeva finansijsku podršku za organizovanje obuka za nezaposlene. Realizuje se ukoliko na evidenciji nezaposlenih nema lica sa potrebnim znanjima i veštinama. Poslodavac je obavezan da zasnuje radni odnos sa najmanje 50 odsto lica koja uspešno završe obuku. Uključeni u program obuke dobijaju mesečno novčanu pomoć u iznosu od 20.000 dinara, plaćene putne troškove i uplaćen doprinos za slučaj profesionalne bolesti ili povrede na radu. Na ovaj konkurs mogu da apliciraju poslodavci iz privatnog sektora i preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

     

    Javni poziv za program obuke zaposlenih, za potrebe poslodavca, otvoren je do 31. oktobra. Za ovaj program mogu da apliciraju poslodavci koji pripadaju privatnom sektoru, a cilj obuke je održavanje zaposlenja kod poslodavca. Program se sprovodi radi sticanja dodatnih znanja i veština.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Rok važenja konkursa za programe podsticanja zapošljavanja osoba sa invaliditetom je 31. decembar. Javni pozivi za podršku zapošljavanju osoba sa invaliditetom obuhvataju subvenciju zarade i refundaciju troškova podrške. Oni se zapošljavaju pod posebnim uslovima, kroz dva modaliteta: prilagođavanje radnog mesta i radna asistencija.

     

    Javni pozivi i konkursi objavljeni su na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

     

    Oglašena prodaja 244.570 komada ženske, muške i dečije garderobe brenda C&A

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija