• Fortenova grupa najavila otvaranje novog pogona u „Dijamantu“

    Fortenova grupa je najavila da će u narednom periodu investirati 130 miliona evra u kapitalne projekte u Hrvatskoj i regionu. Najveća pojedinačna investicija naslednice hrvatskog „Agrokora“ biće novi proizvodni pogon u zrenjaninskoj kompaniji „Dijamant“, koja posluje u okviru ove grupe.   „Novi pogon u „Dijamantu“ za presovanje i ekstrakciju ulja biće kapaciteta 1.200 tona na […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Fortenova grupa najavila otvaranje novog pogona u „Dijamantu“

    Fortenova grupa je najavila da će u narednom periodu investirati 130 miliona evra u kapitalne projekte u Hrvatskoj i regionu. Najveća pojedinačna investicija naslednice hrvatskog „Agrokora“ biće novi proizvodni pogon u zrenjaninskoj kompaniji „Dijamant“, koja posluje u okviru ove grupe.

     

    „Novi pogon u „Dijamantu“ za presovanje i ekstrakciju ulja biće kapaciteta 1.200 tona na dan. Pogon je vredan 29,3 miliona evra i pojedinačno je najveća investicija Fortenova grupe“, saopštila je ova kompanija.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninska IT scena: Istorija, izazovi i prilike (Video)

     

    Fortenova grupa planira i ulaganje u novu klanicu u PIK-u Vrbovec, na nivou od 8,2 miliona evra.

     

    „U obe kompanije pripreme su u završnoj fazi, te projekti uskoro kreću u realizaciju“, dodaje se u saopštenju.

     

    Član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško izjavio je da je upravo podizanje investicione snage bio jedan od najvažnijih ciljeva celog lanca aktivnosti u poslednje dve i po godine.

     

    – Doveli smo kompaniju do prihvatljivog nivoa zaduženosti i omogućili joj ulaganje u razvoj temeljnih biznisa. Ujedno smo ostvarili izvrsne poslovne rezultate – kazao je Peruško.

     

    Izvršni direktor Fortenova grupe za prehranu Sotiris Yannopoulos je istakao da povećanje proizvodnih kapaciteta predstavlja osnovu za širenje regionalne prisutnosti ulaskom na nova tržišta i u nove kategorije.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Time se iz temelja poboljšavaju konkurentske prednosti svih naših kompanija – dodao je Yannopoulos.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija