• Doneta uredba o načinu i uslovima za priključenje nelegalnih objekata na infrastrukturne mreže

    Vlada Republike Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici Uredbu o načinu, uslovima i postupku za privremeno priključenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu i/ili mrežu daljinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata. Ona propisuje načine, uslove i postupke za to priključenje.   PROČITAJTE JOŠ: Pogledajte šta su ove nedelje u „Ogrevu“ izdvojili za vas po […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Doneta uredba o načinu i uslovima za priključenje nelegalnih objekata na infrastrukturne mreže

    Vlada Republike Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici Uredbu o načinu, uslovima i postupku za privremeno priključenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu i/ili mrežu daljinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata. Ona propisuje načine, uslove i postupke za to priključenje.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Pogledajte šta su ove nedelje u „Ogrevu“ izdvojili za vas po akcijskim cenama

     

    Uredbom je predviđeno da priključak za struju, vodu, kanalizaciju ili grejanje mogu da dobiju samo vlasnici kuća i stanova i članovi njihovih domaćinstava, koji su izgradnjom, odnosno kupovinom, trajno rešavali svoje stambeno pitanje i koji u njima žive. Ova mogućnost se ne odnosi na poslovne objekte, niti na investitore koji su nelegalno gradili i objekte nisu priključili na komunalno infrastrukturu.

     

    Takođe, priključenje je privremenog karaktera. Ono ne utiče na utvrđivanje pravnog statusa objekta koji se priključuje na infrastrukturu.

     

    Uredbom je propisano da vlasnik može da podnese zahtev za privremeno priključenje na sve infrastrukturne mreže koje su utvrđene ovim dokumentom ili na samo neku od njih. O tome će se izjasniti u zahtevu za privremeno priključenje koje bude podnosio. Priključenje je moguće samo za jedan objekat, odnosno jedan stan istog vlasnika.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Na prodaju dvosoban stan u naselju Lesnina, pogledajte kako izgleda (Foto)

     

    Građani koji žive u nelegalnim objektima moći će u roku od 30 dana, počevši od 15. septembra ove godine, da podnesu prijave za priključenje na struju, grejanje, vodu i kanalizaciju putem formulara. Taj formular će biti dostavljen opštinama.

     

    Od 1. septembra policija će obezbeđivati sve škole u Srbiji

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija