• Od 1. septembra policija će obezbeđivati sve škole u Srbiji

  Predstavnici Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova održali su danas sastanak povodom početka školske godine. Na sastanku je istaknuto da će policija obezbeđivati sve škole u Srbiji od 1. septembra.   U saopštenju Ministarstva prosvete navodi se da će policijski službenici biti prisutni pre, za vreme trajanja nastave i nakon okončanja časova u obe smene. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Od 1. septembra policija će obezbeđivati sve škole u Srbiji

  Predstavnici Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova održali su danas sastanak povodom početka školske godine. Na sastanku je istaknuto da će policija obezbeđivati sve škole u Srbiji od 1. septembra.

   

  U saopštenju Ministarstva prosvete navodi se da će policijski službenici biti prisutni pre, za vreme trajanja nastave i nakon okončanja časova u obe smene. Osim u školskim dvorištima, policijske patrole biće pojačane u blizini škola i kontrolisaće i regulisaće bezbednost saobraćaja.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Školama upućene smernice za unapređenje vaspitnog rada sa učenicima

   

  „Načelnici policijskih i školskih uprava, kao i direktori škola i načelnici policijskih stanica intenzivno rade na analizi stanja bezbednosti, kako bi sagledali situaciju i preduzeli zajedničke mere da bi se bezbednost učenika i zaposlenih podigla na najviši mogući nivo“, dodaje se u saopštenju.

   

  Na sastanku je bilo reči i o projektu „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“. Njega će u osnovnim školama u 2023/2024. školskoj godini zajedno realizovati Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

   

  Projekat će se realizovati u cilju podizanja svesti učenika o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanja različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanja strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata, razvijanja saosećanja i informisanja o načinima pomoći, podrške i zaštite, kao i usvajanja znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Uz Lidl lako i na vreme do školskog pribora!

   

  Predstavnici Ministarstva prosvete zahvalili su MUP-u na saradnji i podršci u obezbeđivanju bezbednosti učenika i zaposlenih u školama, dodaje se u saopštenju.

   

  Mališane iz vrtića „Poletarac“ i njihove vaspitačice dočekaće uređen pod

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo