• Formirana Radna grupa za borbu protiv korupcije na tržištu nepokretnosti

    Republički geodetski zavod (RGZ) je saopštio da je Radna grupa za borbu protiv korupcije na tržištu nepokretnosti održala svoj prvi konstitutivni sastanak.   „U čvrstom nastojanju da unapredi integritet, transparentnost i odgovornost na tržištu nepokretnosti, Republički geodetski zavod sa zadovoljstvom obaveštava javnost o uspešnom održavanju prvog konstitutivnog sastanka multi-institucionalne Radne grupe za borbu protiv korupcije […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Formirana Radna grupa za borbu protiv korupcije na tržištu nepokretnosti

    Republički geodetski zavod (RGZ) je saopštio da je Radna grupa za borbu protiv korupcije na tržištu nepokretnosti održala svoj prvi konstitutivni sastanak.

     

    „U čvrstom nastojanju da unapredi integritet, transparentnost i odgovornost na tržištu nepokretnosti, Republički geodetski zavod sa zadovoljstvom obaveštava javnost o uspešnom održavanju prvog konstitutivnog sastanka multi-institucionalne Radne grupe za borbu protiv korupcije na tržištu nepokretnosti“, navodi se u saopštenju.

     

    Ovaj sastanak je održan 28. avgusta. Okupio je relevantne stručnjake iz različitih državnih institucija sa integritetom i bogatim iskustvom u dugogodišoj borbi protiv korupcije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Obezbeđeno 600 miliona dinara: Raspisan javni poziv za podršku ženskom preduzetništvu

     

    „To dodatno naglašava ozbiljnost i posvećenost suzbijanju korupcije u oblasti tržišta nepokretnosti“, kažu u RGZ.

     

    Na prvom konstitutivnom sastanku svi članovi su se upoznali sa svojim ulogama i odgovornostima. Razmotrili su osnovne ciljeve i plan rada. Takođe, saglasili su se da će fokus biti na razvoju transparentnih procedura, digitalizaciji procesa, obuci zaposlenih i podizanju svesti građana o posledicama korupcije na tržištu nepokretnosti.

     

    Svesni izazova koji su pred njima

     

    Ciljevi Radne grupe su usmereni na postizanje ključnih rezultata u borbi protiv korupcije na tržištu nepokretnosti. Prva faza će obuhvatiti temeljnu analizu postojećeg pravnog okvira koji uređuje tržište nepokretnosti. To će biti urađeno radi identifikacije nedostataka u suprotstavljanju koruptivnim aktivnostima, bilo da se radi o regulisanim, delimično regulisanim ili neregulisanim segmentima tržišta. Osim toga, posebna pažnja biće posvećena identifikaciji oblasti koje su posebno ranjive na korupciju kako bi se obezbedila ciljana i efikasna intervencija.

     

    „Nakon analitičkog pregleda, uslediće rad na usklađivanju i usvajanju preporuka. One će imati za cilj unapređenje postojećih zakona i drugih propisa u oblasti tržišta nepokretnosti. Paralelno sa zakonodavnim aktivnostima, vodiće se kampanje za podizanje svesti šire javnosti o ozbiljnim posledicama korupcije na tržištu nepokretnosti i promovisanje integriteta kao ključne vrednosti u tom sektoru“, kažu u Republičkom geodetskom zavodu.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Direktor RGZ Borko Drašković je poručio da ovaj konstitutivni sastanak predstavlja početak argumentovane i odlučne borbe protiv korupcije na tržištu nepokretnosti.

     

    – Svesni smo izazova pred nama, ali smo isto tako posvećeni ostvarivanju pozitivnih promena. One će omogućiti pravednije, transparentnije i odgovornije okruženje za sve učesnike na tržištu nepokretnosti – naglasio je Drašković.

     

    Čuveni fudbaler Aleksandar Kolarov gradi tržni centar u naselju Šumica

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. Прање с избељивањем. Покривалица за све опране паре. Радна група ће се мало „уградити“.

      1. Videćemo da li će se u buduće poštovati zakonski rokovi za sprovodjenje promena u katastru ili rokovi za rešavanje po žalbama. Da li će iko odgovarati za nepoštovanje zakonskih rokova. Rok za promene je po Zakonu 15 dana, u parksi je oko godinu dana.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija