• Beleži se stalni pad broja nezaposlenih na evidenciji Filijale Zrenjanin

  Rezultati rada Filijale za zapošljavanje Zrenjanin predstavljeni su danas na konferenciji za medije, održanoj u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje u ovom gradu.   – Filijala Zrenjanin realizovala je sve mere zapošljavanja, predviđene planom rada. Beležimo stalni pad broja nezaposlenih i njih je sada 4.806 u Zrenjaninu, a u Srednjobanatskom okrugu 10.602. Broj nezaposlenih smanjio […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Beleži se stalni pad broja nezaposlenih na evidenciji Filijale Zrenjanin

  Rezultati rada Filijale za zapošljavanje Zrenjanin predstavljeni su danas na konferenciji za medije, održanoj u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje u ovom gradu.

   

  – Filijala Zrenjanin realizovala je sve mere zapošljavanja, predviđene planom rada. Beležimo stalni pad broja nezaposlenih i njih je sada 4.806 u Zrenjaninu, a u Srednjobanatskom okrugu 10.602. Broj nezaposlenih smanjio se za godinu dana za 2.535 a od toga 1.246 na području grada Zrenjanina – istakla je direktorka Filijale Tatjana Mijatović.

   

  Ona je podsetila da je broj nezaposlenih na kraju 2016. godine u okrugu bio 16.500, a u Zrenjaninu 8.143. Među nezaposlenima, inače, najviše je nekvalifikovanih, čak 4.817, pa srednjoškolaca – 4.361. Sa fakultetskom diplomom u ovom delu Banata su nezaposlene 763 osobe.

   

  – Kroz program dodatnog obrazovanja mi smo lani uključili 73 lica, i to kroz program stručne prakse. A 55 lica je prošlo program osnovnog obrazovanja odraslih. U obuku za tržište rada uključili smo 14 lica, a 25 je obuhvaćeno informatičkom obukom. Kroz program javnih radova prošlo je 200 lica, od čega 57 su osobe sa invaliditetom – precizirala je Mijatović, naglašavajući da su za 72 lica dodeljene subvencije za samozapošljavanje.

   

  Sa evidencije NSZ u Zrenjaninu zaposleno je 6.161 lice u prošloj godini, na određeno, neodređeno i u privremeno – povremenim poslovima. Najviše su traženi vozači i prodavci, građevinski radnici, radnici obezbeđenja, ugostiteljski radnici…Svi ti rezultati pozicionirali su zrenjaninsku filijalu među najuspešnije u Vojvodini.

   

  Srednjobanatski region ima najveći pad nezaposlenosti

   

  A o stanju na tržištu rada AP Vojvodine i realizaciji aktivnih mera zapošljavanja po pokrajinskim javnim pozivima tokom 2018. godine, govorila je direktorka Pokrajinske službe za zapošljavanje Snežana Sedlar. Bilo je reči i o pokrajinskim merama aktivne politike zapošljavanja za 2019. godinu.

   

  – Stopa nezaposlenosti i u Vojvodini se u prošloj godini drastično smanjila. Prema podacima za treći kvartal 2018. godine, stopa nezaposlenosti bila je 13,2 posto, a i ona je sada smanjena na 7,9 posto. Potvrda dobrog trenda je i rast stope zaposlenosti, koja je drastično porasla i ona iznosi 49 posto na nivou pokrajine. A Srednjobanatski region ima najveći pad nezaposlenosti – istakla je Sedlar.

   

  U pokrajinskoj NSZ u decembru je registrovano 114.926 lica kao nezaposleno, dok je broj zaposlenih 781.000. Zaposlenih je 13.200 više u odnosu na prethodnu godinu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Bilo bi dobro da od dotične gospođe dobijemo podatak koliko je nezaposlenih sa spiska otišlo u beli svet i tamo dobilo posao. Ovi podaci zbog toga nisu tačni, pošto ja imam podatke da je više ljudi i to mladih i obrazovanih napustilo zemlju a stvarno zaposleni u ovoj zemlji su mnogo manji broj. To ubrajam u još jednu nebulozu i prodavanje magle, pošto niko neće da kaže pravu istinu i stvarno stanje stvari. Krajnje je vreme da se izađe pred građane bez ulepšavanja stvarnosti već samo sa reačnim činjenicama!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija