• Zrenjaninski gimnazijalci briljirali na okružnom takmičenju iz matematike

  Senka Daruši, učenica III razreda, Viktor Radu, učenik IV razreda, Luka Radaković, učenik II, i Nikša Čvorović i Marko Milutin, učenici I razreda Zrenjaninske gimnazije, plasirali su se na državno takmičenje iz matematike. Zrenjaninski gimnazijalci su briljirali na okružnom takmičenju, a sada se vredno pripremaju za državno, koje će se održati 21. marta u Beogradu.   […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zrenjaninski gimnazijalci briljirali na okružnom takmičenju iz matematike

  Senka Daruši, učenica III razreda, Viktor Radu, učenik IV razreda, Luka Radaković, učenik II, i Nikša Čvorović i Marko Milutin, učenici I razreda Zrenjaninske gimnazije, plasirali su se na državno takmičenje iz matematike. Zrenjaninski gimnazijalci su briljirali na okružnom takmičenju, a sada se vredno pripremaju za državno, koje će se održati 21. marta u Beogradu.

   

  Senku, Nikšu, Luku i Marka za takmičenje priprema njihov profesor matematike Vojin Tolmač, a Viktora profesor Goran Manigoda. Svi pohađaju prirodno-matematički smer.

   

  Između škole i priprema ovi zrenjaninski gimnazijalci su odvojili malo vremena i za razgovor za portal zrenjaninski.com.

   

  Svi naši sagovornici matematiku su zavoleli još u osnovnoj školi. Na prva takmičenja odlazili već u petom ili šestom razredu.

   

  Ipak, ozbiljnu ljubav prema matematici razvili su u gimnaziji. Za sve dosadašnje uspehe, a nekima ovo nije prvo državno takmičenje, zahvalni su svojim profesorima.

   

  – Matematika nije bauk. Naprotiv, matematika je jako zabavna, pa nam je čudno što naše drugove uglavnom matematika ne zanima. Istina, potrebno je mnogo vežbanja, mnogo truda, ali nama to nije problem nego zadovoljstvo – kažu nam Senka, Nikša, Luka, Marko i Viktor.

   

  Pročitajte još: Student Milan Slijepčević dobitnik priznanja Univerziteta u Novom Sadu

   

  Viktor je najstariji i njega već za nekoliko meseci očekuje upis na fakultet. Kako istovremeno pohađa i Srednju muzičku školu, smer viola, pred dilemom je – šta dalje.

   

  – Mislim da će to biti matematika, ili nešto u vezi sa njom. Ali, biće mi jako žao da više ne osetim tu lepotu koju sad doživljavam kada sviram. Nisam još odlučio do kraja – kaže nam Viktor.

   

  Senka, Luka, Marko i Nikša imaju još vremena za razmišljanje. Ipak, već su sigurni da će njihov izbor imati veze sa matematikom.

   

  Direktor Milan Radaković ponosan na đake

   

  Milan Radaković, direktor Zrenjaninske gimnazije, ponosan je na svoje đake. Ne samo na ove, jer gimnazija svake godine ima učesnike na državnim takmičenjima i iz drugih predmeta.

   

  – Voleo bih da se istakne uloga profesora koja je neprocenjiva. A trebalo bi znati da već sada imamo ozbiljan problem sa profesorima matematike i fizike, kojih nema dovoljno. Sadašnji đaci imaju sreću što imaju dobre profesore koji ih odlično pripremaju za takmičenja. Pitam se, međutim, ako se nešto ne promeni, ko će učiti i pripremati naredne generacije – ističe Radaković.

   

  A na pitanje postavljeno mladim zrenjaninskim matematičarima, vide li sebe u prosveti nakon završetka školovanja, svi odgovoraju – ne.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo