• ZRENJANIN DOMAĆIN SAJMA PROJEKATA EVROPSKE UNIJE

  ZRENJANIN – Sajam projekata Evropske unije „EU i Srbija na delu“, na kom će biti predstavljeni aktuelni projekti koje Evropska unija podržava u Vojvodini, biće održan u petak, 5. maja, u okviru manifestacije „Evropsko selo“, na Trgu slobode u Zrenjaninu, ili u hali „Medison“, u slučaju lošeg vremena.     Tokom manifestacije „Evropsko selo“ deca […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ZRENJANIN DOMAĆIN SAJMA PROJEKATA EVROPSKE UNIJE

  ZRENJANIN – Sajam projekata Evropske unije „EU i Srbija na delu“, na kom će biti predstavljeni aktuelni projekti koje Evropska unija podržava u Vojvodini, biće održan u petak, 5. maja, u okviru manifestacije „Evropsko selo“, na Trgu slobode u Zrenjaninu, ili u hali „Medison“, u slučaju lošeg vremena.

   

   

  Tokom manifestacije „Evropsko selo“ deca iz predškolskih i školskih ustanova sa teritorije grada Zrenjanina predstavljaju i promovišu različite narode i države članice Evropske unije.

   

  Svečano otvaranje Sajma EU projekata zakazano je za 17 časova, a tom prilikom publici će se obratiti ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, vršilac dužnosti šefa Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Oskar Benedikt, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, kao i Milan Čežek, ispred Fonda za evropske poslove AP Vojvodine.

   

  Nakon otvaranja sajma, gosti će obići štandove više od 30 trenutno aktuelnih projekata koje EU podržava u Vojvodini.

   

  Pre otvaranja Sajma EU projekata, u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ biće održana tribina posvećena mogućnostima da mladi ljudi iz Srbije besplatno studiraju na evropskim univerzitetima kroz EU program podrške Erasmus +, a u Skupštini grada Zrenjanina biće organizovana tribina „Evropske vrednosti, koristi i izazovi članstva u EU – iskustvo Rumunije“, na kojoj će govoriti ambasadorka Rumunije u Srbiji Oana Kristina Popa i pomoćnica direktorke Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije Sandra Šimić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Da li je i za uništeni grad Zrenjanin predviđen neki projekat ? Ukoliko nije onda je licemerno i ponižavajuće da se to prezentuje u našem gradu.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo