• Zašto je baš Osnovna škola „Sonja Marinković“ dobar izbor za vaše dete

  Povodom predstojećeg upisa đaka prvaka, novinarima se danas obratila direktorka OŠ „Sonja Marinković“ Jelena Jenovai. Ona je govorila o tome zašto je baš Osnovna škola „Sonja Marinković“ dobar izbor roditeljima za upis prvaka.   – Naša škola je škola u centru grada, ali odlično obezbeđena. Imamo sve uslove za kvalitetno obrazovanje. Istakla bih da je naša […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zašto je baš Osnovna škola „Sonja Marinković“ dobar izbor za vaše dete

  Povodom predstojećeg upisa đaka prvaka, novinarima se danas obratila direktorka OŠ „Sonja Marinković“ Jelena Jenovai. Ona je govorila o tome zašto je baš Osnovna škola „Sonja Marinković“ dobar izbor roditeljima za upis prvaka.

   

  – Naša škola je škola u centru grada, ali odlično obezbeđena. Imamo sve uslove za kvalitetno obrazovanje. Istakla bih da je naša škola u sistemu digitalnih učionica, što znači da đaci ne nose teške knjige i sveske svakog dana kući, nego one ostaju u školi, a učenici gradivu mogu da pristupe uz pomoć računara. Radi se na interaktivnim tablama – kaže Jelena Jenovai i dodaje:

   

  – Odeljenja su mala, mnogo se lakše i kvalitetnije radi. Nastava se odvija samo u prepodnevnoj smeni, pa je popodne školski prostor slobodan za vannastavne aktivnosti – istakla je Jenovai.

   

  Na sajtu škole nalaze se sve važne informacije u vezi sa upisom, a novina je da će svakog dana na sajtu biti objavljivan novi tekst iz pera nekog od bivših ili sadašnjih učenika koji će govoriti o tome zašto je „Sonja Marinković“ dobar izbor.

   

  U školi se nastava odvija na mađarskom i srpskom jeziku.

   

  Inače, škola „Sonja Marinković“ je matična za škole u Mihajlovu i Lukinom Selu. Prošle godine u prvi razred upisano je desetoro prvaka, osmoro na srpskom i dvoje na mađarskom jeziku. Koliko će ih biti ove godine teško je reći, s obzirom na to da ne postoji obaveza teritorijalnog upisa, već roditelji mogu da odluče u koju školu će upisati svog prvaka.

   

  – Za koji dan na školi će početi radovi na zameni starih drvenih prozora. Nova stolarija doprineće da škola bude toplija, a energetski efikasnija. Danas su se učenici simbolično, puštanjem balona sa prozora, oprostili sa starim drvenim prozorima. Nastava će se odvijati normalno u toku radova na zameni prozora – istakla je Jenovai.

   

  osnovna škola sonja marinković

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo