• ZAJEDNO U BORBU PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

  ZRENJANIN – Tribina „Zajedno u borbi protiv nasilja nad ženama“, u okviru akcije „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“, održana je u petak u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu.     Na tribini su govorili državna sekretarka u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ZAJEDNO U BORBU PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

  ZRENJANIN – Tribina „Zajedno u borbi protiv nasilja nad ženama“, u okviru akcije „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“, održana je u petak u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu.

   

   

  Na tribini su govorili državna sekretarka u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, načelnik Policijske uprave u Zrenjaninu Bojan Marković, javni tužilac Mladen Vujin i direktorka zrenjaninskog Centra za socijalni rad Olivera Lisica.

   

  – Danas je pred nama teška tema o kojoj moramo govoriti ne samo u okviru akcije „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“, već svih 365 dana u godini, jer je nasilje nad ženama najčešći oblik kršenja ljudskih prava, ono nije privatna stvar već problem društva – istakla je, pored ostalog, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, koja je posebno pozdravila učešće učenika Zrenjaninske gimnazije na jučerašnjoj tribini.

   

   

  Državna sekretarka Stana Božović naglasila je da joj je veliko zadovoljstvo što se baš u Zrenjaninu razgovara o veoma ozbiljnoj temi i problemu, čije rešavanje zahteva zajedničko učešće svih institucija i slojeva društva.

   

  – Sa ovim problemom možemo da se izborimo jedino ako smo svi zajedno uključeni. Na tribini su predstavljeni predstavnici svih institucija, koje mogu da pomognu žrtvi nasilja. Velika je stvar što od ove godine imamo novi zakon za sprečavanje nasilja, koji već daje pozitivne efekte, a samo stepen sankcionisanja počinilaca povećao se za oko 30 posto. Vlada Srbije daje sve od sebe da se žrtvama pruži pomoć i zaštita, ali svi mi moramo biti u toj borbi, i ova tribina je jedan od načina da to iskažemo – naglasila je državna sekretarka Stana Božović.

   

  Na tribini je istaknuto da je Zrenjanin bio prvi grad u Srbiji koji je, još 2007. godine, počeo da primenjuje novi model borbe protiv nasilja nad ženama, koji je podrazumevao uključivanje svih institucija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo