• Vrhunski stručnjak dr Nebojša Rajić novi član lekarskog tima Opšte bolnice

  Nedavno su zrenjaninskoj i široj javnosti predstavljeni lekari specijalisti i subspecijalisti, novi članovi profesionalnog tima Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vrhunski stručnjak dr Nebojša Rajić novi član lekarskog tima Opšte bolnice
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Jedan od njih je i vrhunski stručnjak u oblasti hemofilije, specijalista interne medicine – subspecijalista hematolog dr Nebojša Rajić.

   

  U zrenjaninsku bolnicu dr Nebojša Rajić je došao iz Kliničkog centra Vojvodine, sa 32 godine iskustva u lečenju bolesti krvi.

   

  – Došao sam iz više razloga – privatnih, profesionalnih i emotivnih. Imao sam sreću da dugo godina radim u Kliničkom centru Vojvodine, na Klinici za hematologiju, gde sam sticao iskustva kroz kliničke situacije. Imao sam priliku da se upoznam sa novim metodama i lekovima. U Kliničkom centru Vojvodine od 2000. godine uspeli smo da podignemo službu praktično od nule – kaže dr Nebojša Rajić.

   

  On ističe da je osećao profesionalnu obavezu da svoje znanje i iskustvo prenese u Opštu bolnicu u Zrenjaninu. To je istovremeno i emotivni momenat, jer je u ovoj bolnici radio i njegov otac.

   

  – Zrenjaninska bolnica je bukvalno narodna bolnica, izgrađena novcem građana Zrenjanina i celog srednjeg Banata. U nju je uloženo puno truda i rada, i zaista osećam obavezu da i ja dam svoj doprinos. Menadžment je mlad i profesionalan i nadam se da ćemo zajedno uspeti da u zrenjaninskoj bolnici razvijemo nove metode lečenja, da povećamo broj kreveta, da poboljšamo saradnju sa većim kliničkim centrima i da edukujemo mlade lekare – naglašava dr Rajić.

   

  Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ decenijama je imala samo jednog hematologa.

   

  – Dolaskom dr Rajića dobili smo odličnog lekara, vrhunskog stručnjaka u oblasti hemofilije. Ali, imamo još dvoje lekara koji su na edukciji iz oblasti hematologije – jedan će specijalizaciju završiti ove a jedan sledeće godine, što je za našu bolnicu izuzetno važno. Zrenjanin nikada, ili bar poslednjih 20 godina od kada ja radim, nije imao više od jednog hematologa. Sada postoji jedan vrhunski specijalista i subspecijalista i imaćemo još dvoje specijalista u narednih godinu dana. Na to smo posebno ponosni – izjavio je v.d. direktora Opšte bolnice Zrenjanin dr Igor Kitaresku.

   

  Pročitajte još:

   

  Diplon kada ili tuš kabina – kako da odaberete najbolje za vaše kupatilo?

   

  Šta je sve potrebno za jedno savršeno uređeno kupatilo

   

  Inače, u svetu je 17. aprila obeležen Svetski dan borbe protiv hemofilije. Svake godine na ovaj dan skreće se pažnja na podizanje svesti o hemofiliji i drugim poremećajima krvarenja. Cilj obeležavanja je nastojanje da se svakoj osobi sa hemofilijom ili drugim poremećajem koagulacije omogući pravo na normalan i kvalitetan život.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo