• Volonteri Crvenog krsta prešli 3564 kilometra da pomognu najugroženijima

  Volonteri Crvenog krsta Zrenjanin su u periodu od 15. marta do 30. aprila, sprovodeći aktivnosti u toku vanrednog stanja, prešli 3.564 kilometra i pomogli 2.159 domaćinstava, odnosno 3712 osoba. U sve aktivnosti koje su sprovođene u cilju suzbijanja posledica pandemije koronavirusa uloženo je 9.840 volonterskih sati. Osim pojedincima, Crveni krst Zrenjanin je uputio pomoć i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Volonteri Crvenog krsta prešli 3564 kilometra da pomognu najugroženijima

  Volonteri Crvenog krsta Zrenjanin su u periodu od 15. marta do 30. aprila, sprovodeći aktivnosti u toku vanrednog stanja, prešli 3.564 kilometra i pomogli 2.159 domaćinstava, odnosno 3712 osoba. U sve aktivnosti koje su sprovođene u cilju suzbijanja posledica pandemije koronavirusa uloženo je 9.840 volonterskih sati. Osim pojedincima, Crveni krst Zrenjanin je uputio pomoć i u četiri institucije i pet udruženja.

   

  Ovo je ukratko rezime rada volontera u toku prethodnih mesec i po dana, koji je predstavila sekretarka zrenjaninskog Crvenog krsta Aleksandra Tanasijević.

   

  – Najugoženiju grupu ljudi činili su stariji sugrađani, preko 65 godina starosti. Stoga smo najveći deo svojih kapaciteta angažovali upravo na pružanju pomoći i podrške ovoj ciljnoj grupi – ističe Tanasijević.

   

  Pročitajte još: Najduže žive građani opštine Sečanj, a najkraće žitelji opštine Nova Crnja

   

  I korisnicima Narodne kuhinje distribuirani su paketi hrane. Pošto je u jednom trenutku obustavljeno pripremanje i distribucija toplih obroka u prostorijama Narodne kuhinje, taj period je iskorišćen za radove na potpunoj sanaciji distributivnog punkta u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin.

   

  volonteri crvenog krsta zrenjanin

   

  Uručena donacija Gerontološkom centru i Okružnom zatvoru

   

  Volonteri su svakodnevno učestvovali i u pakovanju i distribuciji paketa pomoći namenjenih penzionerima za mesečnim primanjima manjim od 30.000 dinara i socijalno ugroženim građanima. Ova akcija organizovana je u Hali sportova „Medison“.

   

  – Od 31. marta, dnevno je 15 do 20 naših volontera učestvovalo u pakovanju 17.000 paketa. Počev od 6. aprila mobilne ekipe su i dostavljale te pakete krajnjim korisnicima. Oni su angažovani i u pripremi drugog kruga pomoći – navodi Tanasijević.

   

  Crveni krst Zrenjanin je, takođe, Gerontološkom centru i Okružnom zatvoru u Zrenjaninu uputio donaciju u vidu sredstava za higijenu. Takođe, uz sve ove vanredne aktivnosti, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizovao je pet ranije planiranih akcija dobrovoljnog davanja krvi.

   

  – Više od 150 sugrađana se odazvalo akcijama i pokazalo humanost i solidarnost i u ovim teškim trenucima. Pokazali su i veliko strpljenje poštujući sve smernice koje su uvedene iz bezbednosnih razloga. Od tog broja, 137 sugrađana je darovalo krv, dok ostali to nisu mogli da učine iz zdravstvenih razloga – navela je Aleksandra Tanasijević neke od aktivnosti koje su volonteri Crvenog krsta Zrenjanin sprovodili u aprilu i maju.

   

  volonteri crvenog krsta zrenjanin

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo