• VATROGASNE JEDINICE U ZRENJANINSKOJ BOLNICI (FOTO)

  ZRENJANIN – U Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu sprovedena je redovna godišnja praktična provera planskih rešenja iz plana za vanredne situacije ove zdravstvene ustanove.     Izvedena je vežba pod nazivom „Plamen 17“, a vežbom je rukovodila v.d. direktora Opšte bolnice Ivana Tešić, dok je šef Odseka odbrane i zaštite Ivan Dajić koordinirao i usmeravao […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  VATROGASNE JEDINICE U ZRENJANINSKOJ BOLNICI (FOTO)

  ZRENJANIN – U Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu sprovedena je redovna godišnja praktična provera planskih rešenja iz plana za vanredne situacije ove zdravstvene ustanove.

   

  Foto: Opšta bolnica

   

  Izvedena je vežba pod nazivom „Plamen 17“, a vežbom je rukovodila v.d. direktora Opšte bolnice Ivana Tešić, dok je šef Odseka odbrane i zaštite Ivan Dajić koordinirao i usmeravao vežbovne aktivnosti.

   

  Cilj vežbe je bio da se provere, obuče i osposobe zaposleni, kao i Služba obezbeđenja za izvršavanje zadataka, u slučaju izbijanja požara, ali i provera spremnosti za efikasnu zaštitu i evakuaciju.

   

  Foto: Opšta bolnica

   

  Zadaci koji su postavljeni pred učesnike u vežbi bili su identifikacija i dojava požara, lokacija požara i njeno obezbeđenje, obaveštavanje vatrogasno – spasilačke jedinice i pripreme za njen dolazak, obezbeđenje uslova za njeno delovanje (oslobađanje prilaza objektu, isključivanje struje, plina i liftova) i početno gašenje požara. Takođe, zadatak je bio i sprovesti pripreme za evakuaciju ljudstva i sadejstvovati u evakuaciji.

   

  Vežba „Plamen 17“ izvedena je na Oftamološkom odeljenju, uz aktivno učešće zaposlenih, Službe obezbeđenja Opšte bolnice i Vatrogasno – spasilačke jedinice iz Zrenjanina.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo