• Uskršnja čestitka jereja Miodraga Stanojevića

  Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse!

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Jerej Srpske pravoslavne crkve u Zrenjaninu Miodrag Stanojević uputio je, posredstvom portala „Zrenjaninski“, uskršnju čestitku svim vernicima koji najradosniji hrišćanski praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru:

  Jerej Miodrag Stanojević
  Jerej Miodrag Stanojević

  „Činjenica je da je Hristovo vaskrsenje najveći, najradosniji i najznačajniji naš praznik, potkrepljuje se i samim crkvenim životom u nekoliko nedelja pre samog Vaskrsa, počevši od pripremnih nedelja pred vaskršnji post, a naročito kroz sve sadržajnija i dugotrajnija bogosluženja, sa mnogo liturgija i poklona.

  Zbog toga što je Hristovo vaskrsenje najveći praznik, zato je i život nas pravoslavnih hrišćana za vreme vaskršnjeg posta jedan poseban period življenja. To je period iskrenog pokajanja, molitve i predanosti Bogu. Hristos je vaskrsao Lazara, mladog čoveka, i to nekoliko dana pred svoju krsnu smrt, i time pokazao da je u njegovoj vlasti i život i smrt. A svojim vaskrsenjem ukazao je da je čoveku predodređeno nešto veliko, ne samo dar ovozemaljskog života, nego i mogućnost večnog trajanja sa Bogom. Upravo Hristovo vaskrsenje omogućava nam večnu zajednicu, večni život sa Bogom, odnosno, kako crkvenim rečnikom govorimo, Carstvo Božije ili Carstvo Nebesko.

  Čestitam svim pravoslavnim vernicima praznik Hristovog vaskrsenja, i neka svetlost vaskrslog Gospoda zasija u srcima svih naših vernika, ali i svih drugih“.

  HRISTOS VASKRESE!

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo