• Uručene nagrade i zahvalnice lekarima koji su na prvoj liniji fronta (Foto)

  Društvo lekara Vojvodine je na jučerašnjoj svečanosti, održanoj u zrenjaninskom hotelu „Vojvodina“, uručilo nagrade i zahvalnice ustanovama i pojedincima za doprinos u vanrednoj situaciji izazvanoj pandemijom virusa korona.   S obzirom na to da prošle godine, upravo zbog situacije sa koronavirusom, nije bilo mogućnosti da se organizuje ova tradicionalna svečanost, u četvrtak su dobitnicima uručene […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Uručene nagrade i zahvalnice lekarima koji su na prvoj liniji fronta (Foto)

  Društvo lekara Vojvodine je na jučerašnjoj svečanosti, održanoj u zrenjaninskom hotelu „Vojvodina“, uručilo nagrade i zahvalnice ustanovama i pojedincima za doprinos u vanrednoj situaciji izazvanoj pandemijom virusa korona.

   

  S obzirom na to da prošle godine, upravo zbog situacije sa koronavirusom, nije bilo mogućnosti da se organizuje ova tradicionalna svečanost, u četvrtak su dobitnicima uručene nagrade i za 2019. i za 2020. godinu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Obezbeđena nedeljna zaliha hrane za 12 socijalno ugroženih porodica

   

  društvo lekara vojvodine uručilo nagrade

   

  Priznanja Društva lekara Vojvodine za 2019. dobilo je devetoro članova. Sedmoro njih je dobilo zahvalnice, jedan lekar je dobio diplomu, a jedan plaketu. Pedijatar dr Nikoleta Kovačev, članica Podružnice lekara Zrenjanin, dobila je godišnju nagradu za zaštitu narodnog zdravlja.

   

  „Dr Nikoleta Kovačev se kao pedijatar bavila decom sa posebnim potrebama i sa problemima u razvoju. Lečila ih je i zbrinjavala. Takođe ih je i edukovala, baš kao i njihove roditelje“, navodi se u obrazloženju odluke.

   

  Dodeljena je i spomenica nefrologu prim. dr Rosi Jelačić, koja nas je prerano napustila.

   

  društvo lekara vojvodine uručilo nagrade

   

  Zahvalnice dodeljene i zdravstvenim ustanovama

   

  Zahvalnice za doprinos u borbi protiv virusa korona za 2020. godinu dodeljene su zdravstvenim ustanovama, i to Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“, Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“, Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin i Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Rusanda“ u Melencima.

   

  Takođe, zahvalnice su uručene Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ u Zrenjaninu, domovima zdravlja u Žitištu, Sečnju, Novom Bečeju i Srpskoj Crnji, Službi hitne medicinske pomoći u Zrenjaninu, Respiratornom centru i Odeljenju internog, radiologije i anestezije u Opštoj bolnici Zrenjanin.

   

  društvo lekara vojvodine uručilo nagrade

   

  Pojedinačne zahvalnice za doprinos u borbi protiv pandemije Covid-19 dodeljene su epidemiolozima dr Radivoju Filipovu i dr Svetlani Popov, infektolozima dr Draganu Tošiću, dr Zlatku Papiću, dr Srđanu Stevanoviću i dr Milanu Vranješu, kao i internisti dr Zoltanu Lazaru.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Spomenica je dodeljena epidemiologu dr Žanki Subić, koja je, radeći u jeku epidemije, obolela i, nažalost, preminula od posledica korone.

   

  Nakon svečanosti je usledilo akreditovano predavanje Podružnice lekara Zrenjanin.

   

  društvo lekara vojvodine uručilo nagrade

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo