• Uručena priznanja Društva lekara Vojvodine: Godišnja nagrada pripala dr Biljani Todorić

  Svečano uručenje godišnjih nagrada Društva lekara Vojvodine za 2022. lekarima sa područja srednjeg Banata održano je juče u Hotelu „Vojvodina“ u Zrenjaninu. Nakon toga je usledio stručni sastanak Podružnice lekara Zrenjanin, u okviru kog je predavanje održala dr Vladislava Stejin, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije iz Novog Sada. Dr Stejin se već četiri decenije bavi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Uručena priznanja Društva lekara Vojvodine: Godišnja nagrada pripala dr Biljani Todorić

  Svečano uručenje godišnjih nagrada Društva lekara Vojvodine za 2022. lekarima sa područja srednjeg Banata održano je juče u Hotelu „Vojvodina“ u Zrenjaninu. Nakon toga je usledio stručni sastanak Podružnice lekara Zrenjanin, u okviru kog je predavanje održala dr Vladislava Stejin, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije iz Novog Sada. Dr Stejin se već četiri decenije bavi rastom i razvojem dece i potpredsednica je Društva lekara Vojvodine.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Veliki izbor prirodnog i veštačkog cveća i cvetnih aranžmana na jednom mestu (Foto)

   

  Godišnju nagradu za dugogodišnji rad u primarnoj zdravstvenoj zaštiti dobila je dr Biljana Todorić. Plakete su dobili dr Jasmina Sekulić, dr Milana Rakita i dr Igor Damjan, a diplomu doktor stomatologije Tivadar Sakal. Zahvalnice su dobili dr Vladimir Arbutinov, dr Cvetanka Bubalo, dr Olga Vukajlović, dr Milan Kukić, doktor stomatologije Aleksandar Markov i dr Klara Harmati.

   

  dr biljana todorić
  Dr Biljana Todorić

   

  Nagrada kao kruna dugogodišnjeg rada

   

  Dobitnica godišnje nagrade dr Biljana Todorić je specijalista opšte medicine i radi u Domu zdravlja Žitište. Rodom je iz Međe i iza nje je više od tri decenije rada. Prvo zaposlenje je dobila u Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ u Zrenjaninu, gde se zadržala godinu dana. Nakon toga je ceo svoj radni vek provela u Domu zdravlja Žitište.

   

  – Izuzetno sam srećna i ponosna zbog ove nagrade, jer je nekako došla kao kruna mog dugogodišnjeg rada u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Primarna zdravstvena zaštita treba da bude u centru strategije razvoja zdravstvenog sistema. Samo uz ranu intervenciju, promociju zdravlja, rano otkrivanje bolesti, pravovremeno lečenje i fizikalnu terapiju možemo zadovoljiti potrebe čitave zajednice – kazala je dr Todorić.

   

  Na pitanje portala zrenjaninski.com koliko je danas teško organizovati rad lekara i drugog medicinskog osoblja u malim sredinama, poput Žitišta, dr Todorić je odgovorila da je to izuzetno teško.

   

  – Angažovali smo i penzionere, a u pomoć nam dolaze i kolege iz Službe hitne medicinske pomoći Zrenjanin. Treba 24 sata pokriti zdravstvenu zaštitu stanovništva u selima koja su dosta udaljena od samog Doma zdravlja. To su zaista vanljudski napori. Posao nam dodatno otežavaju administrativni nameti koji prete da zdravstvene stručnjake pretvore u ekonomski odgovorne radnike u zaštiti budžeta – istakla je dr Biljana Todorić.

   

  dr vladislava stejin i dr sofija lugonja
  Dr Vladislava Stejin i Dr Sofija Lugonja

   

  Dr Sofija Lugonja nova predsednica Podružnice lekara Zrenjanin

   

  Nova predsednica Podružnice lekara Zrenjanin dr Sofija Lugonja čestitala je kolegama na nagradama, dodajući da su ih apsolutno zaslužili. Ona je istakla da su se prilikom izbora cenili doprinos Podružnici lekara, dugogodišnje zalaganje, rad sa pacijentima i odnos sa kolegama.

   

  Dr Sofija Lugonja je, inače, specijalista interne medicine, subspecijalista gastroenterohepatolog. Zaposlena je na Internom odeljenju Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu, na odseku Gastroenterologija. Na mesto predsednice Podružnice lekara Zrenjanin izabrana je 30. marta.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Pokrajina izdvojila milione dinara za zdravstvene ustanove u srednjem Banatu

   

  – Kao predsednica ću se potruditi da naša strukovna organizacija zadrži kvalitet kakav je imala i do sada i da organizuje što više stručnih predavanja i onlajn testova. Stručna predavanja su obaveza svakog lekara i jako su bitna, što zbog edukacije, što zbog ostvarivanja kontakata. Zato što više mladih kolega treba da im se priključi – naglasila je dr Sofija Lugonja.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo