• Uroš Vuksanović je pametan i vredan dečak – i državni prvak na takmičenju iz matematike

  Učenik odeljenja VI-4 Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ u Zrenjaninu Uroš Vuksanović osvojio je prvu nagradu na republičkom takmičenju iz matematike. Za ovo takmičenje pripremala ga je njegova nastavnica matematike Slavka Gugleta.   – Ovo je velika sreća i ponos za Uroša, njegove roditelje, mene i školu. Svi smo izuzetno ponosni na titulu državnog prvaka […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Uroš Vuksanović je pametan i vredan dečak – i državni prvak na takmičenju iz matematike

  Učenik odeljenja VI-4 Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ u Zrenjaninu Uroš Vuksanović osvojio je prvu nagradu na republičkom takmičenju iz matematike. Za ovo takmičenje pripremala ga je njegova nastavnica matematike Slavka Gugleta.

   

  – Ovo je velika sreća i ponos za Uroša, njegove roditelje, mene i školu. Svi smo izuzetno ponosni na titulu državnog prvaka – kaže za portal zrenjaninski.com nastavnica Slavka Gugleta.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Đaci iz Kleka organizuju humanitarnu predstavu da bi pomogli Dečijem odeljenju bolnice

   

  Uroš Vuksanović je, kaže njegova nastavnica, izuzetan dečak.

   

  – Uroš je pametan, vredan, veseo, druželjubiv, pažljiv i posvećen dečak. Naravno, i izuzetan talenat za matematiku. Osim što je pažljiv na času, mnogo vežba kod kuće. Vrlo je zainteresovan za dodatnu nastavu, radoznao je, postavlja vrlo zanimljiva pitanja. I kako je to u životu, talenat ali i veliki rad doveli su nas do ovog rezultata – ističe Gugleta.

   

  Na republičkom takmičenju nije bilo lako.

   

  – Bila je zadata jedna vrlo teška jednačina. Uroš mi je preneo kako je jednog trenutka pomislio da neće uspeti da je reši. No, kada je shvatio šta se traži, posle je bilo lako. Radio je test pod indigom, tako da smo lako proverili rezultate. Bili smo zadovoljni rešenjima, a kad smo shvatili da je to i prvo mesto, našoj sreći nije bilo kraja – ističe Gugleta.

   

  prva nagrada na državnom takmičenju iz matematike

   

  Matematika ne bi trebalo da bude bauk

   

  Ova nastavnica 36 godina predaje matematiku u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“. Imala je do sada učenike koji su stigli do republičkog nivoa takmičenja, ali nikada državnog prvaka.

   

  Uroševo odeljenje, kao i Uroš, stigli su iz nižih razreda sa odličnim znanjem i dobrim temeljima iz matematike, koje im je postavila učiteljica Marija Kovačević. To olakšava rad u višim razredima i daje rezultate.

   

  Matematika ne bi trebalo da bude bauk, smatra nastavnica Gugleta.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Matematiku predajem sa velikim uživanjem sve ove godine. Sadašnje generacije razlikuju se od prethodnih, na prvi pogled su manje zainteresovane i manje posvećene i fokusirane. Ali, treba ih zainteresovati. Kažem im na času – ako se ne udubite, onda vam ovi časovi izgledaju kao da gledate neki dugačak a pomalo i dosadan film. Ali, matematika nije dosadna, samo je morate razumeti. I vežbati. Na nama nastavnicima je da otkrijemo talente, a njih u svakoj generaciji ima. I da im pomognemo da ostvare svoje snove. Uroš je jedan od njih – kaže nastavnica Slavka Gugleta.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo