• Učenik za primer: Miloš Denda postiže odlične rezultate na školskim takmičenjima

  Miloš Denda je učenik šestog razreda Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Učenik za primer: Miloš Denda postiže odlične rezultate na školskim takmičenjima
  Foto: Privatna arhiva

   

  Miloš Denda se ove godine, zahvaljujući uspešnim nastupima na opštinskom i okružnom takmičenju, plasirao na republička takmičenja iz matematike i fizike.

   

  Na republičkom iz matematike, na kom je, sticajem okolnosti, bio jedini predstavnik Srednjobanatskog okruga iz svih osnovnih škola, osvojio je treće mesto. Treće mesto iz fizike izmaklo mu je za samo nekoliko poena.

   

  Takmičio se i iz srpskog jezika i jezičke kulture i stigao do okružnog takmičenja.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Radovan Raša Eleković ne zaboravlja svoj grad: Iz Amerike pomaže horskom festivalu i bolnicama

   

  – Pripreme za republička takmičenja su, po mom mišljenju, bile veome naporne ali i interesantne. Mogu reći da je republički nivo takmičenja bio težak i zahtevan, ali i u neku ruku zanimljiv. Na samim takmičenjima, u Valjevu i Aranđelovcu, upoznao sam mnogo drugara iz cele Srbije, sa kojima delim ista interesovanja i ljubav prema matematici i fizici. Veliku pomoć i podršku tokom priprema za takmičenja imao sam i od svojih nastavnica – Olivere Urošev Palalić, koja mi predaje srpski jezik i književnost, Kristine Barši, nastavnice matematike, i Renate Lazar Dekanj, nastavnice fizike, koje su u meni prepoznale radoznalost, želju za znanjem i takmičarski duh – priča za portal zrenjaninski.com Miloš Denda.

   

  miloš denda
  Foto: Privatna arhiva

   

  Veliku pomoć i podršku Miloš ima od svoje porodice, posebno od starijeg brata Marka, koji se takođe takmičio iz istih predmeta i čije iskustvo mu je bilo dragoceno. 

   

  – Markovi uspesi za mene nikada nisu predstavljali opterećenje, već izazov, jer su u meni budili želju da i ja otkrijem svoje domete. Iako na prvi pogled deluje da smo slični, jer obojica volimo iste predmete u školi i obojica treniramo košarku, ono što me razlikuje od starijeg brata jeste da ja uživam u sviranju gitare koju sviram od svoje šeste godine. Paralelno sa osnovnom školom, vanredno pohađam i nižu muzičku školu, odsek gitara, u klasi profesora Aleksandra Popovića. Gitara je moja velika ljubav, koja takođe zahteva redovno vežbanje i kontinuitet u radu. Ranijih godina učestvovao sam na raznim takmičenjima u sviranju gitare, u Novom Sadu, Bečeju i Beogradu – ističe Miloš.

   

  Iako izgleda da mu je dan ispunjen brojnim obavezama, Miloš uvek pronalazi vreme za druženje sa drugarima iz škole.

   

  – Slobodno vreme provodim na terenima za košarku i za kompjuterom, igrajući igrice sa društvom. Volim da gledam filmove sa istorijskom tematikom i razne emisije na YouTube-u, a najomiljenije su mi „Ozbiljne teme“ koje na zanimljiv način obrađuju brojne istorijske događaje i ličnosti. Volim i da čitam „Mali politikin zabavnik“, a pre nekoliko godina, kada sam bio učenik trećeg razreda, u njemu je objavljena i moja pesma „Škola“ – navodi naš sagovornik.

   

  miloš denda
  Foto: Privatna arhiva

   

  Dodaje i da mu je posebno zadovoljstvo bilo kada je bio gost Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, na Majskim danima matematike.

   

  – Bio sam u društvu učenika Zrenjaninske gimnazije koji su takođe osvojili republičke nagrade iz matematike. Bila je to posebna prilika, a bio sam ponosan kad mi je mnogo nastavnika matematike čestitalo na uspehu – ističe on.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Miloš još uvek nije siguran čime bi se bavio u budućnosti.

   

  – Verovatno će to biti nešto što je povezano sa prirodnim naukama i IT sektorom. Međutim, ko zna gde me moja radoznalost odvede. U svakom slučaju, nastojaću da i dalje vredno radim, istražujem i oplemenjujem svoje znanje – poručuje Miloš Denda.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo