• Radovan Raša Eleković ne zaboravlja svoj grad: Iz Amerike pomaže horskom festivalu i bolnicama

  Možda je nekom promakla informacija da se među sponzorima ovogodišnjeg Horskog festivala „Slobodan Bursać“ u Zrenjaninu, među privrednim kolektivima i udruženjima, našlo i jedno ime i prezime.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Radovan Raša Eleković ne zaboravlja svoj grad: Iz Amerike pomaže horskom festivalu i bolnicama
  Foto: Privatna arhiva

   

  Festival je podržao i naš bivši sugrađanin Radovan Raša Eleković, koji već deset godina sa porodicom živi i radi u Americi.

   

  To ne čudi, jer je Raša godinama pevao u zrenjaninskom horu „Josif Marinković“ i kada je pre dve godine održan koncert posvećen 35. godišnjici proglašenja „Josifa“ za hor sveta, nije mu bilo teško da iz Denvera, u kom sada živi, dođe u Zrenjanin.

   

  Ove godine, festival je podržao kao jedan od sponzora.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Horski festival „Slobodan Bursać“ obeležili odlični nastupi zrenjaninskih i gostujućih horova

   

  – U horu „Josif Marinković“ sam pevao, a festival pratim i podržavam od njegovog početka – počinje priču za portal zrenjaninski.com Radovan Raša Eleković.

   

  Zrenjaninci ga znaju kao uspešnog privrednika, a da ima pravi preduzetnički duh dokazao je i u Americi.

   

  – Od 2014. smo u Denveru, u Koloradu. Moja supruga Biljana i ja imamo tri kćerke. Sve tri će biti inženjeri. Selena, zapravo, već jeste i bavi se vodama u jednoj građevinskoj firmi. Vida završava biohemiju, a Milica drugu godinu za aero-spejs inženjera. Zajednička procena je bila da Amerika ima previše birokrata, a nedovoljno inženjera, pa su tako i odabrale pozive. Supruga Biljana radi u elektronskoj trgovini, a ja imam proizvodnju pergola, krovova i zavesa. Zove se Colorado Pergola and Shade – objašnjava Raša.

   

  Dodaje i da njegove kćerke koriste svaku priliku da dođu do Zrenjanina. Inače, u Koloradu, cela porodica voli da skija i da igra golf, naravno kad se za to nađe vremena.

   

  radovan raša eleković
  Foto: Privatna arhiva

   

  Raša se već dugo bavi i humanitarnim radom.

   

  – Dosta se bavim humanitarnim radom i to kroz moj Rotari klub Centennial. Upravo smo završili donaciju za zrenjaninske bolnice, glavnu i plućnu, gde je isporučena medicinska oprema u vrednosti od 200.000 dolara. Radimo dosta projekata kako u Koloradu tako i širom sveta, najviše u Africi. Upravo smo završili projekat svinjske farme u jednom selu u Keniji – kaže naš sagovornik.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Za kraj, sa osmehom ističe da je to što živi u Denveru, gde igra svetska košarkaška zvezda Nikola Jokić, prava privilegija.

   

  – Kad imate jednog Nikolu Jokića u svom gradu, to je velika privilegija i ponos za sve nas iz Srbije. Lepo je kad kažete da ste iz Srbije, a svi znaju gde je to zahvaljujući Nikoli – ističe Raša, koji je Horski festival „Slobodan Bursać“ ove godine pratio iz daleke Amerike.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 4

  1. Lepo je kada se neko seti da pomogne svom gradu, bilo da živi u njemu ili je daleko od njega. Mnogi bi mogli isto da učine na različite načine, ali su zaboravili Zrenjanin ili jednostavno neće. Neka ovaj primer podstakne one kojima je Zrenjanin u srcu.
   Lazar

  2. Radovan Eleković Raša,
   Srbin,Zrenjaninac,otac ,prijatelj, čovek-Josifovac!
   Naš ponos i Dika!!!!
   Loš čovek a da je pevao u ,,Josifu“ to ne postoji.

  3. Bravo za Rašu. Međutim, imamo ovdd i ljude koji su isisali milione iz Zrenjanina i u Zrenjaninu, a da nemaju osećaj da nešto, makar simbolično mogu da vrate zajednici i svom gradu.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Slobodno vreme