• U ZRENJANINU PONOVO MOTO TRKE, NAJAVLJENO U SEDIŠTU AMSS U BEOGRADU

  BEOGRAD – Moto trka „Velika nagrada Zrenjanina“, koja će se održati 16.i 17. septembra u zrenjaninskoj zoni „Jugoistok“, najavljena je danas, na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Auto moto saveza Srbije u Beogradu.     Na konferenciji, kojoj su prisustvovali najviši zvaničnici AMSS, gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću uručena je licenca za sertifikovanu stazu za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U ZRENJANINU PONOVO MOTO TRKE, NAJAVLJENO U SEDIŠTU AMSS U BEOGRADU

  BEOGRAD – Moto trka „Velika nagrada Zrenjanina“, koja će se održati 16.i 17. septembra u zrenjaninskoj zoni „Jugoistok“, najavljena je danas, na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Auto moto saveza Srbije u Beogradu.

   

  moto stazu
  Uručen i sertifikat za stazu

   

  Na konferenciji, kojoj su prisustvovali najviši zvaničnici AMSS, gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću uručena je licenca za sertifikovanu stazu za moto trke u zoni „Jugoistok“.

   

  Najavljena trka imaće međunarodni karakter, učestvovaće ukupno pedesetak takmičara, od kojih i sedam Zrenjaninaca. Staza je duga oko 3.000 metara, voziće se desni krug. Organizatori trke su Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, Auto-moto klub “Petrovgrad” i Grad Zrenjanin. Takmičari će se nadmetati u disciplini “klasik”, sa bodovanjem za Balkanski šampionat a očekuje se učešće motociklista iz pet država balkanskog regiona, u kategoriji 125 kubika. Bodovanje će biti i za šampionat Srbije, a trke će biti u subotu i u nedelju. U subotu, 16. septembra, u 10 časova počinju treninzi, a u 14.30 startuju trke. U nedelju, 17. septembra, treninzi počinju u 9.00 časova, dok je početak trka u 13 časova.

   

  -Veliko mi je zadovoljstvo što smo uspeli da posle petnaestak godina vratimo moto trke u Zrenjanin, uradili smo to u saradnji sa gradom Zrenjaninom, koji je prepoznao značaj održavanja ovakvih takmičenja. Verujem da ćemo već iduće godine imati stazu na kojoj će moći da se voze sve discipline – istakao je predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija,

   

  moto staza
  Staza u Industrijskoj zoni

   

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić podsetio je da je grad na Begeju imao lepu tradiciju održavanja moto trka, i da će se to obnoviti.

   

  -Zahvalio bih se čelnicima AMSS što su prepoznali Zrenjanin kao pogodno mesto za održavanje ovakvih manifestacija a siguran sam da ćemo biti i dobri organizatori i domaćini i da ćemo u Zrenjaninu imati pravi spektakl – najavio je Janjić.

   

  Pomoćnik predsednika AMSS za moto sport, Božidar Mihajlović, najvišom ocenom je okvalifikovao stazu u Zrenjaninu i njene mogućnosti da sbude domaćin međunarodnim takmičenjima u moto sportu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. Pitam gradonačelnika gde je ona trkačka staza koju je najavio da će biti izgrađena još pre 2 godine? To je bila samo još jedna nebuloza i lagaraija!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo