• U toku prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka s oružjem

  Centar Ministarstva odbrane Zrenjanin obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola da je i dalje u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka s oružjem i kurs za rezervne oficire Vojske Srbije, a za potrebe septembarskog uputnog roka.   Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U toku prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka s oružjem

  Centar Ministarstva odbrane Zrenjanin obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola da je i dalje u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka s oružjem i kurs za rezervne oficire Vojske Srbije, a za potrebe septembarskog uputnog roka.

   

  Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa. Više informacija zainteresovani mogu dobiti na internet stranici Ministarstva odbrane ili u Centru Ministarstva odbrane Zrenjanin u Zrenjaninu, Gundulićeva bb. Tamo mogu podneti i prijavu.

   

  Posle potpisivanja ugovora koji definiše prava i obaveze obe strane, kandidat odlazi u neki od centara za obuku Vojske Srbije.

   

  Pročitajte još: Novi komandant Komande za razvoj Banatske brigade u Zrenjaninu

   

  Zakon o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi propisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci.

   

  Dobrovoljno služenje vojnog roka s oružjem je jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo