• U toku javni konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka s oružjem

  Centar Ministarstva odbrane Zrenjanin obaveštava da je i dalje u toku javni konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka s oružjem i kurs za rezervne oficire Vojske Srbije, a za potrebe decembarskog uputnog roka 2019. godine.   Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa. Mogu da konkurišu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U toku javni konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka s oružjem

  Centar Ministarstva odbrane Zrenjanin obaveštava da je i dalje u toku javni konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka s oružjem i kurs za rezervne oficire Vojske Srbije, a za potrebe decembarskog uputnog roka 2019. godine.

   

  Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa. Mogu da konkurišu osobe i muškog i ženskog pola. Više informacija može se dobiti na internet stranici Ministarstva odbrane, ili u Centru Ministarstva odbrane Zrenjanin. Centar se nalazi u ulici Gundulićevoj bb, a tamo zainteresovani mogu da podnesu i prijavu.

   

  Posle potpisivanja ugovora koji definiše prava i obaveze obe strane, kandidat odlazi u neki od centara za obuku Vojske Srbije.

   

  Pročitajte još: Zrenjaninski heroji učestvovali u gašenju velikog požara na Staroj planini

   

  Zakon o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi propisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci.

   

  Služenje vojnog roka s oružjem je jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo