• TRI DOGAĐAJA U ZRENJANINU, U VIKENDU KOJI SLEDI

  ZRENJANIN – Zanimljivi sportski događaji slede u našem gradu, dolaze nam biciklisti, biće pešačenja, a održaće se i moto-trke.     -Predstojećeg vikenda imaćemo tri važne sportske manifestacije u našem gradu. Jedna je biciklistička trka „Kroz Vojvodinu“, u organizaciji Biciklističkog saveza Vojvodine. Biće održan i „Dan pešačenja u Srbiji“, uz podršku Ministarstva omladine i sporta […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  TRI DOGAĐAJA U ZRENJANINU, U VIKENDU KOJI SLEDI

  ZRENJANIN – Zanimljivi sportski događaji slede u našem gradu, dolaze nam biciklisti, biće pešačenja, a održaće se i moto-trke.

   

  biciklističke trke

   

  -Predstojećeg vikenda imaćemo tri važne sportske manifestacije u našem gradu. Jedna je biciklistička trka „Kroz Vojvodinu“, u organizaciji Biciklističkog saveza Vojvodine. Biće održan i „Dan pešačenja u Srbiji“, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Grada Zrenjanina. I sledi nam moto-trka, koja će se u Zrenjaninu održati posle pauze od trideset godina. U svim događajima velika podrška je i Sportski savez Grada Zrenjanina – najavio je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura.

   

  -Biciklistička trka kroz Vojvodinu proglašena je manifestacijom od izuzetnog značaja za pokrajinu. Pokrovitelj trke je Sekretrijat za sport i omladinu AP Vojvodine a nama sledi 38. izdanje ovog sportskog događaja, kakvih je malo na ovim prostorima. To je sportska ali i turistička pa i privredno značajna manifestacija, jer promoviše potencijale pokrajine – najavio je Nebojša Subić. generalni sekretar Biciklističkog saveza Vojvodine.

   

  Program trke sastoji se iz dva dela. Start je u petak u Novom Sadu, u 13 časova, karavan ide preko Bačke Palanke, Vrbasa, Bečeja, Novog Bečeja i Melenaca, a cilj je u Zrenjaninu, gde se takmičari očekuju oko 17 časova. Učestvovaće oko 90 biciklista u 14 ekipa, domaćih ali i iz osam stranih zemalja. U subotu trka kreće ka granici sa Rumunijom do Jaše Tomića, a vraća se u Zrenjanin oko 16 časova. Poslednja etapa je u nedelju od Zrenjanina do Titela, Šajkaša i Mošorina, sa ciljem u Titelu, najavio je Subić.

  U programu učestvuje i zrenjaninski Biciklistički klub „Ciklomanija“, a oni će biti zaduženi za promotivni deo.

   

  -Mi ćemo manifestacijom „Biciklijada 2017“ promovisati takmičarski biciklizam, ciklooturizam i bicikla kao prevoznog sredstva. Priprema se i izložba na trgu, u saradnji sa Narodnim muzejom, čime će se obeležiti i 15 godina postojanja kluba.Plan je okupljanje što većeg broja biciklista, iz Zrenjanina ali i okolnih gradova i mesta. Biće organizovan i rekreativna tura, programi za najmlađe i mini sajam biciklističke opreme – najavio je Vladimir Stanar iz Biciklističkog kluba „Ciklomanija“, obećavajući i predstavljanje jednog novog popularnog sporta kao i dobar zabavni program.

   

  O pešačenju je govorio Milan Milojević, predsednik Kluba planinara Zrenjanin.

  -Odazvali smo se pozivu Planinarskog saveza Srbije a Grad Zrenjanin po prvi put se uključio u organizaciju jednog ovakvog događaja. Pešačiće se kroz grad, od Žitnog trga pa do periferije i Aviv parka. Za one najupornije biće tura od Aviv parka do Industrijske zone prema Beogradu, gde će biti moto trke – precizirao je Milojević.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo